Araç çağırma platformu Zuppin, 100 binin üzerinde yolculuk gerçekleştirdi

Anlık veya ileri tarihli olarak araç çağırabileceğiniz Zuppin, 2021 yılına dair detaylı verilerini bizlerle paylaştı.
Araç çağırma platformu Zuppin, 100 binin üzerinde yolculuk gerçekleştirdi

Otobüs, midibüs ve minibüsler için araç çağırma platformu olarak hizmet veren Zuppin'i ilk olarak 2019 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. Anlık veya ileri tarihli olarak araç çağırabileceğiniz Zuppin, 2021 yılına dair detaylı verilerini bizlerle paylaştı.

Zuppin tarafından aktarılan bilgilere göre 2021 yılında, Türkiye genelinde Zuppin Filo uygulamasına kayıtlı turizm araç sayısı yaklaşık 3 bin 500 oldu. Sürücülerin yaptıkları her yolculuğu bildirdikleri ve gelen yolculuk taleplerine teklif verdikleri Zuppin Filo uygulaması ise söz konusu araçlarda sürücü olarak görev yapan yaklaşık 9 bin kişi tarafından kullanılıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre Zuppin sürücüleri, gerçekleştirdikleri 100 binin üzerinde yolculuğu ve bu yolculukta taşıdıkları yaklaşık 250 bin yolcuyu da yolculukları başlamadan Zuppin Filo uygulaması üzerinden Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim sistemi UETDS’ye de bildirdi.

Zuppin tarafından paylaşılan bilgilere göre 2021 yılında Zuppin uygulaması ile gerçekleşen yolculukların yüzde 51'i Türkiye, kalan yüzde 49'u ise yabancı ülke vatandaşları tarafından gerçekleştirildi. Zuppin Filo sürücüleri 100’ün üzerinde ülke vatandaşına hizmet verdi.

Zuppin Filo sürücüleri toplamda 100’ün üzerinde farklı ülke vatandaşına hizmet verdi. En çok hizmet verilen ülkelere baktığımızda ise karşımıza sırasıyla Rusya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Almanya, İran, Fransa, İsrail ve Ukrayna çıkıyor.

Zuppin ile en çok yolculuk yapılan şehirler ise İstanbul, Muğla, İzmir, Antalya, Trabzon, Bursa ve Ankara. Zuppin verilerine göre en çok kiralanan turizm araç tipi ise yüzde 60 kiralama oranı ile 9+1 koltuk kapasitesine sahip zuppVIP araçlar oldu.

ZuppVIP'i ise yüzde 20 ile 13+1 koltuklu zuppMINI (Minibüs), yüzde 10 ile 27+1 koltuklu zuppMIDI (Midibus) ve yine yüzde 10 ile 46+ koltuklu zuppBUS (Otobüs) takip ediyor. Zuppin verilerine göre 2021 yılında mobil uygulama kullanıcıları yüzde 125 oranında artış da gösterdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.