Mental hastalıklara odaklanan Atommerce, B serisi yatırım turundan 16,7 milyon dolar yatırım aldı

Güney Kore'de 1 milyondan fazla kullanıcısı bulunan mobil uygulama MiNDCAFE ile bilinen Atommerce yatırım aldı.
Mental hastalıklara odaklanan Atommerce, B serisi yatırım turundan 16,7 milyon dolar yatırım aldı

Mental hastalığa sahip kişileri sağlık uzmanlarıyla bir araya getirmeye odaklanan Güney Kore merkezli Atommerce, B serisi yatırım turundan 16,7 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırım; E&Investment, K2 Investment ve Samsung Next'in katılımıyla Hashed tarafından yönetildi.

Mevcut destekçiler Insight Equity Partners ve Koreli ilaç şirketi GC Green Cross Holdings de tura katıldı. Yeni gelen yatırım şirketin Ar-Ge ve iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı. Şirketin toplam yatırım miktarı 17 milyon dolara çıktı. 

Atommerce çıkardığı mobil uygulama MiNDCAFE ile biliniyor. Bu uygulamanın Güney Kore'de 1 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Bu arada belirtelim kullanıcıların çoğu kadınlardan oluşuyor. Ayrıca Atommerce, 250'den fazla ruh sağlığı uzmanına sahip. Bir taraftan şirket, önümüzdeki üç ay içinde çalışan sayısını artırarak daha fazla insana ulaşmak niyetinde.

Kyu-Tae Kim tarafından 2015 yılında kurulan şirket için Covid-19 salgını dönüm noktası oldu. Şirketin büyümesi bu dönemde hızlandı. Öyle ki Atommerce'in gelirleri son iki yılda yıllık ortalama yüzde 400 arttı. Şirketin hedefi, önümüzdeki üç ay içinde çalışan sayısını artırarak daha fazla insana ulaşmak.

Atommerce, 2022'nin ilk yarısında Japonya'ya açılmayı planlıyor. Şirketin bir sonraki hedef ülkesi ise ABD. Kyu-Tae Kim, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Güney Kore'de intihar oranı dünya ortalamasının iki katı olduğunu söylüyor. İnsanların genel olarak bu konuyla ilgili yardım almak konusunda tereddüt ettiğini belirtiyor. 

2021'in ilk üç çeyreğinde dijital sağlık platformları toplamda 21,3 milyar dolar yatırım aldı. Aynı dönemde bu yatırımların 3 milyar doları dijital tıpta da sıcak ve yükselen bir konu akıl sağlığı alanına yapıldı. Ocak ayının son günlerinde Singapur merkezli Intellect'in toplam yatırım miktarı 13 milyon dolara yükseldiğini yazmıştık. Yeni yatırımın şirketin Asya'daki operasyon ve ürün gamını genişletmek için kullanılacağını belirtmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.