Rakamlarla Fazla Gıda'nın 2021 yılı

Fazla Gıda, son 5 yılda ise toplam 30 bin ton gıdayı çöpe gitmekten kurtardığını açıkladı. Yani 48 farklı şehirde yapılan operasyonlarla 75 bin ton karbon salımı da engellenmiş oldu.
Rakamlarla Fazla Gıda'nın 2021 yılı

Bütüncül atık yönetimi için teknolojik çözümler sunan Fazla Gıda, 2021’de 14 bin ton, son 5 yılda ise toplam 30 bin ton gıdayı çöpe gitmekten kurtardığını açıkladı. Yani 48 farklı şehirde yapılan operasyonlarla 75 bin ton karbon salımı da engellenmiş oldu.

Tedarik zincirinde yer alan tüm fazla/atıl/atık ürünlere talip olduklarını belirten Fazla Gıda Kurucu Ortağı ve CEO’su Olcay Silahlı, “2021 yılı ana işimizde güçlenerek devam etmenin ve fazla gıda yönetimi konusunda inovatif çözümler geliştirmenin yanı sıra, gıda dışı alana da açıldığımız bir dönem oldu. Tekstilden, ambalaja, kimyasaldan elektroniğe farklı dikeylerdeki fazla ürünlerin de döngüsel ekonomiye katkı sağlaması için geri kazanımlarını sağladık" diyerek geçen şirket için nasıl geçtiğini anlatıyor.

“Fazlayı faydaya çevirme” motivasyonuyla bu alanda da hızla ivme kazandıklarını belirten silahlı ve 2021 yılındaki portföyün yüzde 20'sinin gıda dışı ürünlerden oluştuğunu kaydediyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

"Geliştirdiğimiz Fazla uygulaması üzerinden tüketici ve gıda işletmelerini bir araya getirerek gıdaya erişimi yüzde 50 indirimli satışlarla kolaylaştırıyor ve israfı engelliyoruz. Gıda israfının yüzde 50sinin ev içerisinde, yüzde 50’sinin ise ev dışında oluştuğunu biliyoruz. B2B atık yönetimi çözümlerimizle ev dışına odaklandığımız ve bu alanda sektörün en büyük ve kapsayıcı firması haline geldiğimiz noktada etki alanımızı tüketici kısmına da genişlettik."

Geçen Temmuz ayında Fazla Gıda, Seri A turunda 212 liderliğinde, MAP, 500 Istanbul ve Berlin merkezli Atlantic Food Labs’ten 26 milyon liralık yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.