DeepMind'dan yazılımcılar ile rekabet edebilen yapay zeka: AlphaCode AI

DeepMind tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin kodlama yapması için geliştirdiği AlphaCode AI, ortalama bir yazılımcı kadar başarılı bir şekilde kod yazabiliyor.
DeepMind'dan yazılımcılar ile rekabet edebilen yapay zeka: AlphaCode AI

Google'ın çatı şirketi Alphabet'in yapay zeka platformu olarak hayatımıza giren DeepMind'ı geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. 2016 yılında AlphaGo yapay zeka sistemiyle Go şampiyonunu yenen DeepMind, kodlama konusuna da elini attı.

DeepMind tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin kodlama yapması için geliştirdiği AlphaCode AI, ortalama bir yazılımcı kadar başarılı bir şekilde kod yazabiliyor. Toplamda 5 bin yazılımcının katıldığı 10 yarışmayı simüle ederek AlphaCode AI'ı test eden DeepMind, simülasyonun sonucunda ise oldukça başarılı bir sonuç elde ettiğini duyurdu.

Rekabetçi bir seviyede kodlama yapabilen AlphaCode AI, simülasyon sonucunda 5 bin kişi içinde yüzde 54'lik dilim içinde yer aldı. AlphaCode AI'ın Codeforces tarafından belirlenen kodlama sorunları ile test edildiğini de paylaşalım. Codeforces'un kodlama sorunlarını mantık, matematik ve kodlama uzmanlığını birleştiren özel bulmacalar olarak düşünebiliriz.

AlphaCode, bu bulmacaları başarılı bir şekilde çözmeyi başardı. Yapay zeka destekli bir sistem olarak çalışan AlphaCode AI, bu başarısı ile birlikte otonom kodlama konusunda geleceğin parlak olduğunu da göstermiş oldu.

DeepMind'ın testlerine göre şu an için ortalama bir yazılımcı kadar kodlama yapabilen AlphaCode AI'ın ilerleyen dönemlerde en iyi yazılımcılarla rekabet edebilecek bir yapay zekaya dönüşmesi hedefleniyor. Yazılımcıların yerini alması için geliştirilmeyen AlphaCode AI'ın ortaya çıkışındaki temel amacın kodlama yapmak isteyen kişilere yardımcı olmak olduğunu da belirtelim.

DeepMind'in baş araştırmacısı Oriol Vinyals tarafından aktarılan bilgilere göre AlphaCode'un uzun vadede hem yazılımcı hem de yazılımcı olmayan kişilerin kod yazmasına ve üretkenliklerini artırmalarına yardımcı olması hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.