Calm, sağlık teknolojilerine odaklanan Ripple Health'i satın aldı

Meditasyon ve zindelik uygulaması Calm, Ripple Health Group’u satın aldığını duyurdu. Satın almanın mali detayları paylaşılmadı.
Calm, sağlık teknolojilerine odaklanan Ripple Health'i satın aldı

Meditasyon ve zindelik uygulaması Calm, Ripple Health Group’u satın aldığını duyurdu. Ripple’ın CEO’su David Ko, şimdi Calm’ın kurucu ortağı Michael Acton Smith ile birlikte Calm’ın CEO’su olarak görev yapacak. Bu noktada satın almanın mali detaylarının paylaşılmadığını hatırlatalım.

2019 yılında hayata geçirilen Ripple, insanları uygun sağlık hizmetleriyle buluşturmak için çalışan bir sağlık teknolojisi şirketi olarak hizmet gösteriyor. Ripple'ın geçen ay piyasaya sürülen Care Memo ve LikePaper adlı ilk iki ürünü, toplumda yaşlanmaya ve hem profesyonel hem de profesyonel olmayan bakıcılar için bakım yükünü hafifletmeye odaklanıyor.

Satın almanın ardından, Ripple ekibi, Calm’ın mevcut işveren teklifi Calm for Business’ın yerini alacak bakım yelpazesinde ruh sağlığını desteklemek için tasarlanmış bir hizmetler paketi olan Calm Health’i oluşturmaya odaklanacak. Calm Health'in yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ripple ekibi, mevcut sağlık teknolojisine entegre olan ve kullanımı kolay Calm Health çözümleri paketi oluşturmakla görevlendirilecek. Calm, Ripple'ın bakım yükünü azaltmayı amaçlayan ürünler geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

Calm'ın yeni CEO'su David Ko, Calm’ın hizmetlerinin yalnızca klinik zihinsel sağlık sorunlarını ele almakla kalmayacağını, aynı zamanda insanların genel zihinsel sağlıklarını iyileştirmelerine yardımcı olabileceğini söyledi. Ripple’ın web sitesine göre Ko, Ripple’dan önce 2017 yılında UnitedHealth Group tarafından satın alınan başka bir dijital sağlık şirketi Rally Health’in yönetim kurulu üyesi, başkanı ve COO’suydu. Ko, 2019′dan beri ise Calm’ın danışmanı olarak görev yapıyordu.

Pandemi döneminde meditasyon uygulamalarına olan talebin artmasından Calm da nasibini almıştı. Bugüne kadar 100 milyondan fazla indirilen Calm, 100 bin yeni kullanıcıya ulaştı. Şirketin değeri ise Aralık 2020'de aldığı 75 milyon dolarlık yatırım sonrasında 2 milyar dolara ulaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.