Airbnb ve Canva'nın ilk yatırımcısı Bond, tele-sağlık girişimi Eucalyptus'a 42 milyon dolar yatırım yaptı

Sidney merkezli tele-sağlık şirketi Eucalyptus, Bond liderliğinde 42 milyon dolar yatırım aldı. Bond, Airbnb ve Canva'nın ilk yatırımcısı olma özelliğini taşıyor.
Airbnb ve Canva'nın ilk yatırımcısı Bond, tele-sağlık girişimi Eucalyptus'a 42 milyon dolar yatırım yaptı

Uzaktan hasta izleme, dijital sağlık ve sağlık teknolojisinde hızla büyüyen bir alan olma özelliğini taşıyor. 2025 yılına kadar 117,1 milyar dolara ulaşması beklenen uzaktan hasta izleme sektöründe yeni bir yatırım haberi daha gündeme geldi. Bugün edindiğimiz bilgilere göre, Sidney merkezli tele-sağlık şirketi Eucalyptus, Bond liderliğinde 42 milyon dolar yatırım aldı. Bond, Airbnb ve Canva'nın ilk yatırımcısı olma özelliğini taşıyor. Yedi yatırımcı tarafından destekleniyor.

Yatırım turuna  Blackbird, NewView, W23, Airtree, OneVentures ve Athletic Ventures katıldı. Yeni gelen yatırım, Ar-Ge çalışmaları ve yurt dışı açılımı için kullanılacak. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, tele-sağlık konusunda Avustralya'nın ötesine geçmek istediklerini belirtti. Avrupa'ya açılacaklarını kaydetti. Eucalyptus, 2019 yılında kuruldu. Eucalyptus, kadın sağlığı ve cinsel sağlık üzerine odaklanıyor. Benny Kleist, Alexey Mitko ve Charlie Gearside tarafından faaliyete geçirilen şimdiye kadar 500 bin kişiye ulaştı.

Avrupa'nın teknoloji alanında önde gelen medya şirketi ve araştırma portalı Tech.eu'nun geçen hafta 2022'de Avrupa genelinde yapılan ve en çok yatırım alan 15 önemli sağlık teknolojisi yatırımını sıraladığını yazmıştık. Listede yatırımların daha uzaktan tedavi yapan sağlık girişimleri ön plana çıktığını belirtmiştik. 

Bu hafta başında Swiftarc Ventures'ın dijital sağlık alanına odaklanacağı 75 milyon dolarlık yeni fonunu başlattığını duyurmuştuk. Fonun uzaktan hasta izleme temelinde hasta bakım yönetimi, obezite, uzaktan teşhis koyma, zihinsel ve davranışsal sağlık ve pediatri üzerine odaklanacağını kaydetmiştik. 

Ocak ayında VitalConnect, Healthcare Partners liderliğindeki 39 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. Bu tur sonrası EW Healthcare Partners'ın ortakları arasında yer alan Robert S. White'ın VitalConnect'in yönetim kuruluna katılacağı söylenmişti.Yatırım, operasyon alanını genişletmek ve yeni ürün geliştirmek için kullanılacağı belirtilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.