Uzaktan hasta izleme platformu VitalConnect 39 milyon dolar yatırım aldı

39 milyon dolarlık yatırım, VitalConnect'in operasyon alanını genişletmek ve yeni ürün geliştirmek için kullanılacak.
Uzaktan hasta izleme platformu VitalConnect 39 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz Aralık ayında uzaktan hasta izleme şirketi BioIntelliSense, 45 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Colorado merkezli girişim bu turla, toplam yatırım miktarını 82 milyon dolara çıkarmıştı. Yatırım turuna Chimera (UAE) liderlik etmişti. Yatırımın şirketin küresel olarak büyümesi için kullanılacağı açıklanmıştı.

Uzaktan hasta izleme sektörü 2025 yılına kadar 117,1 milyar dolara ulaşacak. Bu gelişmeye paralel olarak aynı alanda yeni bir yatırım haberi daha geldi. Edindiğimiz bilgilere göre VitalConnect, Healthcare Partners liderliğindeki 39 milyon dolar yatırım aldı. Bu tur sonrası EW Healthcare Partners'ın ortakları arasında yer alan Robert S. White'ın VitalConnect'in yönetim kuruluna katılacağını duyuruldu. Yatırım, operasyon alanını genişletmek ve yeni ürün geliştirmek için kullanılacak.

Şirketin CEO'su Peter Van Haur, "Geçen yıl içinde önemli bir büyüme yaşadık ve yatırımcılarımızın yardımıyla müşterilere piyasadaki en kapsamlı, uzaktan hasta izleme platformunu sunmaya devam edeceğiz" diyerek şirketin gelecek hedeflerini özetliyor.

VitalConnect, 2011 yılında Nersi Nazari, Stephen Zadig tarafından kuruldu. Şirket, hastanede veya evde hasta izlemeyi etkinleştirmek için giyilebilir ve kablosuz sensörler geliştiriyor. Kasım 2020'de kalp atış hızını, kalp atış hızı değişkenliğini, solunum hızını kontrol eden VitalPatch RTM'yi piyasaya sürdü. 

Uzaktan hasta izleme, dijital sağlık ve sağlık teknolojisinde hızla büyüyen bir alan olma özelliğini taşıyor. Geçen yılın sonlarında uzaktan hasta izleme ve sanal bakım platformu Cadence, 100 milyon dolar aldı. Bu alanda yer alan şirketler arasında LifeSignals, Connect America, Amazon ve Best Buy yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.