Swiftarc Ventures, dijital sağlık alanına odaklanacak 75 milyon dolarlık yeni fonunu kuruyor

Swiftarc Ventures, yeni duyurdukları fon ile uzaktan hasta izleme temelinde hasta bakım yönetimi, obezite, uzaktan teşhis koyma, zihinsel ve davranışsal sağlık ve pediatri üzerine odaklanacak.
Swiftarc Ventures, dijital sağlık alanına odaklanacak 75 milyon dolarlık yeni fonunu kuruyor

COVID-19 pandemisi hala devam ediyor. Aradan neredeyse iki yıldan daha fazla zaman geçti. 2021'in ilk üç çeyreğinde dijital sağlık platformları toplamda 21,3 milyar dolar yatırım aldı. Yatırımlar; tele-sağlık, akıl sağlığı, gen, obezite ve tanı alanında çalışan girişimlere yönlendiriliyor. Birbiri ardına bu alana yatırım yapmak için fonlar oluşturuluyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre, Swiftarc Ventures, dijital sağlık alanına odaklanacak 75 milyon dolarlık yeni fonunu başlattığını duyurdu.

Swiftarc Ventures'ın kurucusu ve yönetici ortağı Sid Jawahar amaçlarının geleneksel sağlık sektörünü temelden başlayarak kademe kademe değiştirmek olduğunu söyledi. Kişilerin kaliteli ve ucuz sağlık hizmeti alabilmelerini sağlayacak inovatif çözümlere yatırım yaparak sistemi baştan aşağıya değiştirmeyi planladıklarını belirtti.

Şirket, şimdiye kadar farklı alanda faaliyet gösteren altı girişime yatırım yaptı. Swiftarc Ventures, yeni duyurdukları fon ile uzaktan hasta izleme temelinde hasta bakım yönetimi, obezite, uzaktan teşhis koyma, zihinsel ve davranışsal sağlık ve pediatri üzerine odaklanacak.

Özellikle şirketin önemsediği pandemi döneminde önem kazanan uzaktan hasta izleme sektörünün 2025 yılına kadar 117,1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Geçen hafta VitalConnect, Healthcare Partners liderliğindeki 39 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. Bu tur sonrası EW Healthcare Partners'ın ortakları arasında yer alan Robert S. White'ın VitalConnect'in yönetim kuruluna katılacağı söylenmişti.Yatırım, operasyon alanını genişletmek ve yeni ürün geliştirmek için kullanılacağı belirtilmişti.

Swiftarc Ventures'ın özellikle akıl sağlığına odaklanan girişimler oldukça dikkatini çekiyor. Hatta dün bu alanda faaliyet gösteren Intellect'ın A Serisi yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldığını söylemiştik. Singapur merkezli Intellect'in toplam yatırım miktarı 13 milyon dolara yükseldiğini yazmıştık. Yeni yatırımı şirketin Asya'daki operasyon ve ürün gamını genişletmek için kullanılacağını kaydetmiştik

Akıl hastalıkları konusunda dijital hizmetler sunan Little Otter'ın 22 milyon dolar yatırım aldığını bu ayın başında duyurmuştuk. Yeni gelen yatırımla şirketin toplam yatırım miktarı 26.75 milyon dolara çıktığını ve ABD merkezli şirketin ülke geneline yayılmayı hedeflediğini söylemiştik.

Geçen yıl, meditasyon uygulaması Headspace ve dijital akıl sağlığı şirketi Ginger, Headspace Health'i oluşturmak için birleşmişti. Geçen hafta,i Lyra Health, 235 milyon dolar yatırım aldığını açıklamıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.