Lonca'nın kuluçka aşamasına geçen 14 girişim belli oldu

Paylaşılan bilgilere göre teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 7. döneminde ön kuluçka aşaması tamamlandı.
Lonca'nın kuluçka aşamasına geçen 14 girişim belli oldu

Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7. dönemi ile birlikte sistemini yenilediğini ve yeni dönemde sistemin ön Kuluçka, Lonca ve Lonca Scale Up olmak üzere üç aşamadan oluşacağını geçtiğimiz yılın Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 7. döneminde ön kuluçka aşaması tamamlandı.

Lonca Girişimcilik Merkezi’nin ön kuluçka aşamasına seçilen 19 girişimden 14’ü bir buçuk ay süren eğitimin ardından "kuluçka" aşamasına geçmeye hak kazandı. Kuluçka aşamasına geçen 14 girişim, Lonca GoDay etkinliği ile birlikte tanıtıldı.

Kuluçka aşamasına geçen 14 girişim arasında e-ticaret, SaaS ve sürdürülebilirlik gibi güncel alanlara odaklanan girişimler yer alıyor. Kuluçka aşamasına geçen girişimcilerin, birçok kriteri göz önünde bulunduran jüri tarafından belirlendiğini de ekleyelim. Seçilen girişimler, yaklaşık 4 ay boyunca eğitimlerine devam edecek.

Yeni dönemde maddi hibe desteğini 50 bin TL’ye çıkaran Lonca’da, ön kuluçka aşamasında başarılı olan girişimlere 10 bin TL, kuluçka aşamasına kabul edilenlere ilaveten 15 bin TL ve DemoDay’e çıkmaya hak kazanan girişimlere de ilave 25 bin TL hibe desteği verildiğini da hatırlatalım.

Tüm bunların yanı sıra Kuveyt Türk, Lonca scale up aşamasına geçen girişimlere 25 bin dolara kadar tohum öncesi yatırım imkânı da sunuyor.

Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 7. döneminde kuluçka aşamasına geçen 14 girişim

Anneler Satıyor: Annelerin günlük hayattaki tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği yapay zekâ ile güçlendirilmiş bir sosyal pazar yeri platformudur. 

Biriktir: Dünyanın her yerinde, geri dönüşüm yaptıkça ödül kazandırırken firma-yerel yönetim-vatandaş iş birliği sağlayarak maliyetleri ve karbon ayak izini azaltan bir projedir. 

BRB: Oyuncuların donanım maliyetlerinden ve güncelleme sürelerinden kurtularak herhangi bir akıllı ekrandan istediği oyunu internet üzerinden anında oynayabildiği, güçlü oyun bilgisayarı sahiplerinin de kullanmadıkları zamanlarda bilgisayarlarını kiralayarak gelir elde edebildiği bilgisayar paylaşım platformudur. 

Cyou Live: Tüm dünyadan yetişkinlere popüler iş gücü yetenekleri ve meslek edindirme odaklı, sosyal ağ gibi çalışan küresel bir uzaktan öğrenme uygulamasıdır. 

Devamapp: Elektrikli scooterlar, saatlik araç kiralama platformları, kiralanabilir elektrikli küçük sınıf araçlar ve toplu taşıma mobilite çözümleri buluşturan mobilite pazar yeri uygulamasıdır. 

Geliver: İşletmelerin dinamik fiyatlama ile en uygun kargo alternatiflerine ulaşabileceği, tek bir API ile tüm kargo ve lojistik şirketlerine entegre olabileceği ve tüm taşıma sürecini uçtan uca yönetebileceği bulut tabanlı lojistik uygulamasıdır. 

Güçlü İyilik: Oyunlaştırmayla, gençlere ilgi alanlarına en uygun ve onlara en yakın sosyal sorumluluk projelerine ulaşmasını sağlayan, kurumların müşteri sadakati kazanmasını ve projelerinin ölçümleme yapmasını sağlayan mobil uygulamadır. 

Postuby: ‘Sosyal medyada ne paylaşsam?’ derdini ortadan kaldıran, abonelerine paylaşmaya hazır içerikleri yapay zekâ desteğiyle birlikte sunan bir platformudur. 

ResultLab: Diş hekimliğinde tanı, tedavi planlaması ve raporlama ile eğitim modülü oluşturabilecek, diş sağlığı hizmeti veren kurumların radyolog ihtiyacını karşılayacak panoramik röntgen cihazlarına entegrasyon ile anlık analiz yaparak yanlış tanı ve tedavi planlamalarına yapay zekâ çözümleri üretmektedir. 

Sadetoptan: Toptancıların, çok hızlı ve sade bir şekilde müşterilerinden sipariş almasını sağlayan; aynı zamanda hem cari akışlarını takip edip hem de kolaylıkla tedarik listelerini düzenleyebildikleri, teslimat listeleri ile de tek bir yerden teslimatlarını listeleyebildikleri bir platformdur. 

Swatchloop: Tekstil sektörüne özel, marka ve üreticilerin B2B faaliyetlerini gerçekleştirdiği, sektördeki tüm paydaşların yer aldığı (özel sektör, test-sertifikasyon ve Ar-Ge merkezleri, kamu, vd.) açık inovasyon, geri dönüşüm-döngüsel ekonomi faaliyetlerini yürütebilecekleri sürdürülebilir dijital ekosistemdir.

uStory: uStory herkes için, her alanda interaktif edebiyat eserlerinin yayınlandığı, yazarlar ile okuyucuları bir araya getiren mobil uygulama platformudur. 

Virtual Try: Kıyafet markalarının ürünlerini müşterilerinin online alışveriş sırasında artırılmış gerçeklik teknolojisi ile üzerlerinde görmelerini ve kendileri için en uygun beden bilgisine ulaşmalarını sağlayan bir SaaS teknolojisi üretir.

Yancep: Bireylerin küçük tutarlarla, hedeflerine ve risk tercihlerine göre modellenmiş portföylere yatırım yapabileceği bir birikim ve yatırım platformudur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.