Facebook'un kripto para projesi Diem son günlerini mi yaşıyor?

ABD Federal Rezervi, Diem'in bankacılık ortağı Silvergate'e baskı uyguluyor. Baskı altında kalan Diem Association ise Libra'nın varlıklarını satmayı düşünüyor.
Facebook'un kripto para projesi Diem son günlerini mi yaşıyor?

Facebook'un kripto para projesi Diem son günlerini yaşıyor olabilir. Facebook'un Diem'i ya da eski adı ile Libra'yı yönetmek için Diem Association'ı kurduğunu sizlere aktarmıştık

ABD Federal Rezervi, Diem'in piyasaya sürülmesini engellemek adına son müdahalesini Diem'in bankacılık ortağı Silvergate'e baskı uygulayarak gerçekleştirdi. Bu noktada Silvergate'in geçen sene token'ın piyasaya sürülmesine destek olduğunu belirtelim. Bazı kaynaklar, Fed'in de Silvergate'i projeyi durdurması için tehdit ettiğini aktarıyor. Baskı altında kalan Diem Association ise Diem'in varlıklarını satmayı düşünüyor. Bu da Diem'e veda edeceğimiz anlamına gelebilir. 

Diem Association sözcüsü Michael Crittenden ise ABD Federal Rezervi'nin Silvergate'e baskı yaptığına yönelik yapılan yayınların, gerçeklere dair bazı hatalar içerdiğini belirtti. 

Aslında Diem ya da eski adı ile Libra, pek çok farklı kripto para tarafından desteklenen bir kripto para olarak konumlandırılmıştı. Ancak yasal kurumlar ve bankalar bu fikre karşı çıktı. Ayrıca Diem Association'da gerçekleşen ayrılmalar da, Diem'e olan güveni azalttı. O dönemde ilk ayrılık adımını atan Paypal'dan sonra Visa, Mastercard, Stripe ve eBay de Libra Association'dan ayrıldı.

Diem en son David Marcus'un Diem ve Novi ürünlerinin kısa zaman içinde kullanıma sunulabileceğini paylaşması ile gündeme gelmişti. David Marcus'un görevden ayrılması, bu planların hayata geçmeyeceğinin bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

Yine de çatı şirketini Meta olarak adlandıran ve yüzünü Metaverse'e çeviren Facebook, kendi kripto parasına veda ediyor gibi görünse de karşımıza bir ödeme yöntemi ile çıkacaktır. 

Geçtiğimiz günlerde Metaverse'de mağazalar ve sponsorlu görünümler için patent başvurusu yapan şirket, kendi Metaverse'ünde kendi token'ının kullanılmasını yeğleyecektir.

Öte yandan kullanıcı gizliliği ve güvenliği konusunda kullanıcıların güvenini çeşitli skandallar ile sarsması, kitlelerin bu kripto para fikrine şüpheyle ya da tepkiyle yanaşmasına neden olabiliyor. Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey de bunlardan biri. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.