Libra Association, resmi duyurusunu 21 şirketle gerçekleştirdi

Kuruluşta 28 şirketin desteğine sahip olacağı söylenen Libra Association ise resmi duyurusunu 21 şirketle gerçekleştirdi. 
Libra Association, resmi duyurusunu 21 şirketle gerçekleştirdi

Adını duymaya başladığımızdan beri sansasyonel bir süreç geçiren Facebook'un kripto para birimi Libra, geçtiğimiz günlerde önemli bazı şirketlerin desteğini kaybetmişti. Paypal'in ardından Visa, Mastercard, Stripe ve eBay de Libra Association'dan ayrılmıştı. Şimdiyse kuruluşta 28 şirketin desteğine sahip olacağı söylenen Libra Association ise resmi duyurusunu 21 şirketle gerçekleştirdi. 

Dün İsviçre'nin Cenevre kentinde buluşan Libra Association'nda yer alan şirketler ise şu şekilde; Anchorage, Mercy Corps, Andreessen Horowitz, PayU, Bison Trails Co. Ribbit Capital, Breakthrough Initiatives L.P., Spotify AB, Calibra, Thrive Capital, Coinbase, Uber Technologies, Creative Destruction Lab, Union Square Ventures, Farfetch UK Limited, Vodafone, Iliad, Women's World Banking, Kiva Microfunds, Xapo Holdings Limited ve Lyft.

Yönetim kurulunda kimler var?

Toplantının çoğu, pazartesi gününden önce işlevsel bir kurumdan ziyade danışma kurulu diyebileceğimiz yeni derneğin temel yönetiminin kurulmasına yönelikti. Grup, Xapo CEO'su Wences Casares, Andreessen Horowitz ortağı ve blockchain lideri Katie Haun ve projenin ana yüzü olan Facebook yöneticisi David Marcus dahil olmak üzere beş yönetim kurulu üyesini seçti. Sonuç olarak, Kiva Microfunds'tan Matthew Davie, PayU'dan Patrick Ellis, Andreessen Horowitz'ten Katie Haun, Calibra'dan David Marcus ve Xapo Holdings'ten Wences Casares yönetim kurulunda yer alan isimler oldu.

Üyeler ayrıca, yeni yönetim kurulu üyelerini seçme, tekliflerde oy kullanma ve anlaşmazlıklarda bulunma sürecini tanımlayan bir dizi tüzük belirledi. Tüzükler özellikle, üyeliğin transferine yalnızca daha sınırlı koşullar altında izin verilmesine rağmen, derneğin herhangi bir üyesinin herhangi bir nedenle ayrılabileceğini de belirtiyor. Zira son ayrılmalardan sonra şirketlerin bu konuda güvence istemiş olabileceğini söylemek mümkün.

Paypal, Visa, Mastercard, Stripe'ın ardından Libra Association'da ödeme işlemcisi olarak sadece PayU'nun kaldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.