Dijital yayın platformu Disney+, yaz aylarında ülkemizde kullanıma sunulacak

Disney tarafından paylaşılan bilgilere göre dijital yayın platformu Disney+, 2022 yılının yaz aylarında Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 42 ülke ve 11 yeni bölgede hizmete sunulacak.
Dijital yayın platformu Disney+, yaz aylarında ülkemizde kullanıma sunulacak

Disney'in dijital yayın platformu olan Disney+ servisini yayına aldığını 2019 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz aylarda ise Disney+ servisinin 2022 yılında ülkemizde de kullanıma sunulabileceği konusunda duyumlar karşımıza çıkmıştı. 

Bugün Disney tarafından açıklanan yeni bilgilere göre bu durum kesinleşti. Paylaşılan bilgilere göre The Walt Disney Company’nin dijital yayın platformu olan Disney+, 2022 yılının yaz aylarında 42 ülke ve 11 yeni bölgede hizmete sunulacak.

Bizim için önemli olan gelişme ise Disney+ servisinin hizmete sunulacağı ülkeler arasında Türkiye'nin de yer alıyor olması. Disney+ servisinin önümüzdeki yaz aylarında kullanıma sunulacağı ülkeler ise Andorra, Arnavutluk, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fas, Filistin Devleti, Güney Afrika, Hırvatistan, Irak, İsrail, Karadağ, Katar, Kosova, Kuveyt, Kuzey, Makedonya, Letonya, Libya, Lihtenştayn, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Malta, Mısır, Polonya, Romanya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Suudi Arabistan, Tunus, Türkiye, Umman, Ürdün, Vatikan, Yemen ve Yunanistan

Disney+ servisi içinde Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic gibi önemli kurumların içeriklerinin yer alacağını da paylaşalım. Platform içinde pek çok orijinal yapım da yer alacak. Disney'in ülkemizde yerli orijinal yapımlar geliştirmek için çalışmalarına devam ettiğini de paylaşalım.  

Rekabet kızışacak

2022 yılının ülkemizdeki dijital yayın platformları için oldukça rekabet dolu bir yıl olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Hatırlatmak gerekirse ülkemizde dijital yayın platformu denildiğinde akla ilk gelen servis pek çok başka ülkede de olduğu gibi Netflix. Fakat ülkemizde Netflix'in yanı sıra Amazon Prime, BluTV, Exxen ve Gain gibi önemli servislerin yer aldığını da ekleyelim.

2022 yılı için bir başka sürpriz ise WarnerMedia tarafından hizmete sunulan HBO Max'in ülkemizde kullanıma sunulacak olması. HBO Max servisinin de önümüzdeki aylarda ülkemizde resmen hizmete açılması bekleniyor. Disney+ ve HBO Max'in ülkemize gelmesi ile birlikte ülkemizdeki dijital yayın pazarının nasıl şekilleneceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.