VinFast, yeni nesil batarya teknolojisi geliştiren StoreDot'a 80 milyon dolar yatırım yaptı

80 milyon dolarlık yatırım turuna Golden Energy Global Investment katıldı. StoreDot, yeni yatırımı Ar-Ge geliştirmek ve ölçeği genişletmek için kullanılacak.
VinFast, yeni nesil batarya teknolojisi geliştiren StoreDot'a 80 milyon dolar yatırım yaptı

VinFast, Vietnam'da üretilen ilk elektrikli aracı piyasaya sürdüğünü ve Vietnam merkezli VinFast, ilk elektrikli aracı VF e34'ün teslimatlarına başladığını yazmıştık. Aracın fiyatı 690 milyon dong yani 30 bin 190 dolar olacağını söylemiştik

Şirket yeni bir haber ile gündeme geldi. Elektrikli otomobil alanında rekabet avantajını kuvvetlendirmek isteyen VinFast, yeni nesil batarya teknolojisi geliştiren StoreDot'a 80 milyon dolar yatırım yaptı. Yatırım turuna Golden Energy Global Investment katıldı. Şirket, yeni yatırımı Ar-Ge geliştirmek ve ölçeği genişletmek için kullanılacak. Şirket şimdiye kadar 14 yatırımcıdan toplam yatırım miktarı 190,5 milyon dolar aldı.

VinFast CEO Yardımcısı Pham Thuy Linh, “Özellikle StoreDot gibi çığır açan teknoloji şirketleriyle ortaklıklar kurarak ve bunlara yatırım yaparak bu konuda uzmanlığımızı geliştirmek için özel çaba sarf ediyoruz" diyerek bu yatırımı neden yaptıklarını anlatıyor. StoreDot CEO'su Dr Doron Myersdorf ise önde gelen otomotiv, enerji ve teknoloji şirketlerinden gelen ana yatırımcıların yer aldığı bu stratejik yatırım turunun şirketin uzun vadeli stratejisinde önemli yer tuttuğunu söylüyor. 

İsrail merkezli StoreDot 2012 yılında Doron Myersdorf, Gil Rosenman, Simon Litsyn tarafından kuruldu. Şirket, geliştirdiği batarya teknolojileriyle elektrikli araçların menzilini ve şarj endişesini ortadan kaldırma hedefliyor. Güvenlik, batarya ömrü ve şişme gibi önemli sorunlara çözüm buluyor. Bunu aşırı hızlı şarj (XFC) silindirik hücrelerde uygulanan silikon baskın teknolojisini ortaya koyuyor. StoreDot, Daimler, Samsung, TDK ve Çinli batarya üreticisi EVE Energy ile ortaklıklar kurdu. 

Türkiye'nin elektrikli otomobil girişimi Togg ile ilgili öğrendiğimiz yeni detayları da geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmıştık. Togg'un vizyonuyla ilgili haberimizi de buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.