VinFast, Vietnam'da üretilen ilk elektrikli aracı piyasaya sürdü

Vietnam merkezli VinFast, ilk elektrikli aracı VF e34'ün teslimatlarına başladı. Aracın fiyatı 690 milyon dong  yani 30 bin 190 dolar olacak.
VinFast, Vietnam'da üretilen ilk elektrikli aracı piyasaya sürdü

2021'in son günlerinde Huawei ilk elektrikli arabası Aito M5'i Şubat ayında teslim etmeye başlayacağını ve aracın fiyatının 39 bin dolar yani 250 bin Yuan'dan başlayacağını belirtmiştik.

Elektrikli araç sektöründeki gelişmeler yeni yıl ile birlikte hızlandı. Edindiğimiz bilgilere Vietnam merkezli VinFast, ilk elektrikli aracı VF e34'ün teslimatlarına başladı. Aracın fiyatı 690 milyon dong  yani 30 bin 190 dolar olacak. Bu model, Vietnam'da üretilen ilk elektrikli araç olma özelliği taşıyor. Şirket yetkilileri bu sene aracın Avrupa ve ABD'de piyasaya sürüleyeceğini ifade etti. 

Hızlı şarj özelliğine sahip aracın 15 dakikada 180 kilometre menzile çıktığı bilgisi paylaşılmış. Şirket diğer taraftan batarya kiralama paketini de açıkladı. Kullanıclara aylık olarak yaklaşık 30 dolara mal olacak olan servis, ilk 25 bin müşteriye bir yıl boyunca ücretsiz olacak. Servisin aylık ücreti her yıl 1 Eylül'de mevcut elektrik ve benzin fiyatlarına göre ayarlanacak.

2017 yılında kurulan şirket, CES 2022'de üç yeni elektrikli model daha tanıtacak. Şirket piyasaya 2018 itibarıyla biri sedan diğeri SUV modeli olmak üzere iki araçla girmişti. Şirket, 400 milyon dolar yatırımla kendi batarya hücrelerini üretmesiyle dümenini elektrikli otomobillere çevirmişti. 

Tüm dünyada elektrikli destekli otomobil sektörü hızla büyüyor. Bu araçlar, Avrupa pazarında toplam yeni otomobil satışlarının yüzde 12,7'sini oluşturuyor. Buna paralel olarak geçen aylarda General Motors, Ford, Volkswagen gibi otomobiil üreticilerin elektrikli otomobil konusuna milyarlarca dolar yatırdığını söylemiştik. Aralık ayının başında 2022'de piyasaya çıkacak elektrikli otomobil modellerinin neler olduğunu yazmıştık.

Türkiye'nin elektrikli otomobil girişimi Togg ile ilgili öğrendiğimiz yeni detayları da geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmıştık. Togg'un vizyonuyla ilgili haberimizi de buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.