Huawei ilk elektrikli arabası Aito M5'i Şubat ayında teslim etmeye başlayacak

Aito M5 adlı elektrikli araç modelini tanıttı. Aracın fiyatı 39 bin dolar yani 250 bin Yuan'dan başlayacak.
Huawei ilk elektrikli arabası Aito M5'i Şubat ayında teslim etmeye başlayacak

İki sene önce Ocak ayında ise Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan'ı sonlandıracağı ile ilgili haberleri yayılmıştı. Ama geçen yılın Aralık ayında şirketin sürücüsüz ve elektrikli otomobili 2024 yılında karşımıza çıkacağa söylenmişti.

Apple'ın telekomünikasyon sektöründeki en büyük rakiplerinden biri olan Çin merkezli Huawei elini bu konuda çabuk tuttu. Aito M5 adlı elektrikli araç modelini tanıttı. Bu Aito markasının ilk aracı olma özelliği taşıyor. Daha önce Seres SF5 olarak bilinen modelin fiyatı 39 bin dolar yani 250 bin Yuan'dan başlayacak.

Tesla'nın Model Y aracıyla rekabet etmesini uman Huawei, araçların test sürüşleri 20 Ocak'ta başlayacak. Şubat 2022 yani Çin'in yeni yılından sonra araçların teslim edilmesi planlanıyor. Araç diğerlerinden ilginç bir özelliğiyle ayrılıyor. 1000 kilometrelik menzile sahip olan Aito M5 hem elektrikli hem de fosil yakıtla çalışıyor. Burada amaç, araçların menzilini sürdürülebilir kılmak. Dikkat çeken başka bir detay ise Huawei’nin akıllı saatleri Aito M5 aracı için araç anahtarı olarak da kullanılabiliyor.

Huawei Tüketici Faaliyet Grubu CEO’su Richard Yu, Aito M5 aracının Huawei’nin Harmony OS işletim sistemini kullanacağını söyledi. M5'in Huawei'nin diğer ürünleriyle entegre olan 2019'da piyasaya sürdüğü kendi işletim sistemi HarmonyOS kullanacağını ifade etti. Yu, "Büyük zorluklara rağmen, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerden ve ortaklardan güçlü destek aldık" diyerek son iki yılın şirket için nasıl geçtiğini anlatıyor. 

Tüm dünyada elektrikli destekli otomobil sektörü hızla büyüyor. Bu araçlar, Avrupa pazarında toplam yeni otomobil satışlarının yüzde 12,7'sini oluşturuyor. Buna paralel olarak geçen aylarda General Motors, Ford, Volkswagen gibi otomobiil üreticilerin elektrikli otomobil konusuna milyarlarca dolar yatırdığını söylemiştik. Aralık ayının başında 2022'de piyasaya çıkacak elektrikli otomobil modellerinin neler olduğunu yazmıştık

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.