Rivian, elektrikli bisiklet işine giriyor

Rivian portföyüne eklemeyi planladığı e-bisikletler için marka başvurusu yaptı. Ama şirketten henüz bu konuyla net bir açıklama gelmediğini belirtelim. 
Rivian, elektrikli bisiklet işine giriyor

2020'de ABD'de yarım milyon e-bisiklet satın alındığını ve Avrupa Bisiklet Sanayii Konfederasyonu (Conebi) verilerine göre ise Avrupa'da elektrikli bisiklet satışları 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 34 arttığını yazmıştık. Bir taraftan bunda dünya genelindeki karantina uygulamalarının sonlanmasıyla birçok kişi toplu taşıma kullanmak yerine e-scooter ya da bisikleti tercih etmesi etkili oldu.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz günlerde ilk halka arzından 8,4 milyar dolar toplamayı hedeflediği haberiyle gündeme gelen elektrikli araç üreticisi Rivian da bu alana girmeye hazırlanıyor. Rivian portföyüne eklemeyi planladığı e-bisikletler için marka başvurusu yaptı. Ama şirketten henüz bu konuyla net bir açıklama gelmediğini belirtelim. 

Rivian'ın ürün gamında yapacağı çeşitlendirme rekabetin gittikçe yoğunlaştığı sektör için oldukça akıllı bir hamle olarak yorumlanıyor. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki son 12 ayda e- bisiklet satışları yüzde 240 büyüdü. 

Şirket, 2019'un Aralık ayında Rowe Price'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 1,3 milyar dolar yatırım almıştı. Bu yatırımı ABD'de yer alan ikinci fabrikasının üretim kapasitesini ikiye katlamak ve orada batarya üretmek için kullanacağını açıklamıştı. Alt yapı konusunda kendini geliştiren şirket, e-bisikletleri üretme konusunda hazır görünüyor. 

Bilindiği üzere bu yıl aynı zamanda dünyaca ünlü otomobil üreticileri bu yarışa dahil oldu. Bunların arasında yer alan  Harley-Davidson, ilk elektrikli bisiklet modeli Serial 1 Cycle'ı tanıttı. Porsche tarafından üretilen elektrikli bisikletler piyasaya çıktı. Porsche eBike Sport ve Porsche eBike Cross isimli bisikletleri geliştirmek için Rotwild firması ile iş birliği yaptı. BMW, Münih Otomobil Fuarı’nda iki yeni elektrikli bisiklet modeli BMW Motorrad Vision AMBY ve BMW I Vision AMBY'i tanıttı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.