Elektrikli araç girişimi Rivian, 1,3 milyar dolar yatırım aldı

2009 yılında kurulan elektrikli araç girişimi Rivian, T. Rowe Price'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 1,3 milyar dolar yatırım aldı.
Elektrikli araç girişimi Rivian, 1,3 milyar dolar yatırım aldı

2009 yılında kurulan elektrikli araç girişimi Rivian, T. Rowe Price'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 1,3 milyar dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Amazon, Ford ve BlackRock da katıldı. Bir zamanlar Tesla'nın en büyük hissedarlarından biri olan T. Rowe Price, bu yılın başlarında elektrikli otomobil üreticisindeki hisselerinin çoğunu sattı. Rivian'ın da özellikle Tesla'nın yeni ürünü Cybertruck'a ciddi bir rakip olduğunu hatırlatalım.

Rivian şu ana kadar 3 milyar doların üzerinde yatırım aldı. Bu yılın başlarında Rivian, Ford'dan 500 milyon dolar yatırım, Amazon liderliğindeki yatırım turunda 700 milyon dolar yatırım ve Cox Automotive'den 350 milyon dolar yatırım aldı. Ford, Rivian'ın elektrikli araç platformunu yeni bir araçta kullanacak, ayrıca Amazon da Rivian'dan 100 bin adet elektrikli teslimat kamyonu sipariş etti.

Rivian gelecek yıl elektrikli SUV, R1S ve elektrikli kamyonet R1T'yi piyasaya sürmeyi planlıyor. Araçlar, 60 bin dolar ila 65 bin dolar fiyat skalasına sahip olacak ve her biri 400 kilometreyi aşabilecek bir menzile ve üç saniyede 0'dan 60 mil/saat hızlanma yeteneğine sahip olacak. 

Rivian'ın global olarak birçok şehirde AR-GE tesisine sahip olduğunu belirtelim. Ayrıca Rivian'ın rekabetin kızıştığı elektrikli araç sektöründe kısa zaman sonra adını daha sık duyuracağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.