CES 2022'de mobilite odağında tanıtılan yenilikler

Togg'un konsept araç lansmanı ile birlikte Bosch'un e-bisiklet özelinde yenilikleri, Sony'nin yeni aracı, Hyundai'nin Metamobility dünyası ve BMW'nin renk değiştiren aracı sizlerle

Mobiliteye yapılan yatırımlar CES 2022'de de karşılığını buldu. Kısacası dünyanın gündemi CES 2022'ye de yansımış durumda. Sony'den Samsung'a önemli markaların bu alanda yaptığı yatırımların sunumlarını gözlemledik.

Webrazzi'nin İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah'ın sunduğu video içerikte, Togg'un konsept araç lansmanı ile birlikte Bosch'un e-bisiklet özelinde yenilikleri, Sony'nin yeni aracı, Hyundai'nin Metamobility dünyası ve BMW'nin renk değiştiren aracını görebileceksiniz. 

TOGG'un konsept aracı ekranları ve futuristik detayları ile dikkat çekerken, lansman esnasında dijital sanatçılar Mehmet Ünal ve Güvenç Özel'in eserleri de öne çıktı. 

Bosch'un sadeliğiyle insanı kendine standında ise elektrikli araçlar özelinde ürettikleri yedek parçalar yer aldı. Bosch ayrıca CES 2022'de elektrikli bisiklet özelinde ürettiği aksamları tanıttı. Şirket, akü ve motor gibi donanımların yanı sıra elektrikli bisikletlere özel yazılım servisini de öne çıkardı. 

Samsung ise heyecan verici artırılmış gerçeklik ekranıyla katılımcıları etkisi altına aldı. Samsung bu yeni ekran ile kullanıcıları artırılmış gerçeklik dünyasının bir parçası haline getiriyor. 

Hyundai CES'te tanıttığı araçlar kadar Metamobility kavramıyla da gündeme geldi. Her ne kadar CES standında yer alan dijital ekranı şu an için "Metaverse" olarak adlandıramasak da; şirketin sunduğu aracın tasarımı ve fonsksiyonlarıyla akıllarda yer ettiğini söylemek mümkün. 

İlk olarak 2 yıl önce ilk konsept aracını tanıtan Sony ise CES 2022'de Sony Vision S SUV aracını tanıttı. Araçta 40 farklı sensör bulunuyor. Sony, otomobile odaklanmanın ötesinde gözlerini mobilite alanına çevirdiğini de açıkladı. 

CES 2022'ye damgasını vuran araçlardan biri ise BMW iX Flow oldu. Renk değiştirme özelliğiyle izleyenleri büyüleyen araç, Instagram gönderilerinde çoktan yerini aldı. Aracın renk değişimini sağlayan E Ink isimli teknoloji, saç teli büyüklüğünde kapsüllerden güç alıyor. 

Yerinden takip ettiğimiz CES 2022'deki tüm gelişmeleri yeni video içerikler ve haberlerle sizlere aktarmaya devam edeceğiz. İyi seyirler!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.