Samsung TV'lere "NFT desteği" geliyor

Samsung'un NFT desteği, içerik oluşturucuların sanatlarını paylaşmasına; potansiyel alıcıların ise satın almadan önce bir NFT'yi ön izlemesine, NFT'nin geçmişi ve blockchain meta verileri hakkında bilgi edinmesine olanak sağlayacak.
Samsung TV'lere

NFT, yani Non-Fungible Token, kavramı hiç şüphesiz son dönemin en popüler kavramlarından biri. Değişimi mümkün olmayan para ya da çip olarak açıklayabileceğimiz ve özel bir kriptografik token türü olan NFT, kopyalanamıyor ve türünün tek örneği olduğu için kendi türünden başka bir token ile takası yapılamıyor. Bu da NFT'leri "biricik" hale getiriyor. NFT'ler bu denli popüler hale gelmişken büyük teknoloji şirketleri de haliyle bu kavramın peşini bırakmıyor ve akla hayale gelmeyecek şekillerde NFT üzerine teknolojiler geliştirmeye devam ediyorlar.

Birçok şirketin NFT konusunda aksiyon aldığına birçok kez şahit olduk, bu şirketlerden biri de artık Samsung. Yeni televizyon modellerini tanıtan şirket, 2022 TV serisinin NFT desteği ile geleceğini açıkladı. Bu noktada "NFT desteği" dediğimiz şeyin nasıl bir kavram olduğundan da bahsetmek gerekiyor.

Öncelikle Samsung'un açıklamasına bakalım. Şirket, NFT’lere olan talebin artmasıyla, görüntüleme ve satın alma ortamına bir çözüm ihtiyacının daha önce hiç bu kadar büyük olmadığını söylüyor. 2022’de Samsung'un TV ekranı tabanlı NFT gezgini ve pazar yeri sunduğu belirtilirken; bununla sanat eserlerine göz atmanın, onları satın almanın ve tek bir yerde görüntülemenin mümkün olacağı söyleniyor. Yani Samsung'a göre, bu platform içerik oluşturucuların sanatlarını paylaşmasına ve potansiyel alıcıların ise satın almadan önce bir NFT'yi ön izlemesine, aynı zamanda bir NFT'nin geçmişi ve blockchain meta verileri hakkında bilgi edinmesine olanak sağlayacak.

Açıklanan bilgilere göre TV'lerdeki akıllı kalibrasyon özelliği, ekran ayarlarını otomatik olarak oluşturucunun önceden ayarlanmış değerlerine göre ayarlayacak. Böylece eserler, orijinaline yakın görüntü kalitesine sahip olacak. Bunu Dolby Vision veya Netflix Calibrated Mode gibi benzeri bir sistem olarak düşünmek mümkün.

Samsung'un TV'lere böyle bir NFT desteği getirmiş olması aslında gerçekten şaşırtıcı, zira daha önce bu tarz bir gelişme ile karşılaşmamıştık. Diğer şirketlerin bu konudaki adımları nasıl olacak, Samsung'un NFT desteği nasıl geri dönüşler alacak hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.