Microsoft, şubat ayında Azure fiyatlarına yüzde 68 zam yapacak

Microsoft, şubat ayında Azure fiyatlarına yüzde 68 zam yapacak. Şirket bu zammı, yurt dışındaki fiyatlara uyum sağlamak için gerçekleştirileceğini belirtiyor. 
Microsoft, şubat ayında Azure fiyatlarına yüzde 68 zam yapacak

Bugün Twittter kullanıcıları, paylaştıkları ekran görüntüleri ile Microsoft'un şubat ayında Azure fiyatlarına yüzde 68 zam yapacağını gündeme taşıdı. Paylaşılan bilgilere göre, Microsoft bu sabah gönderdiği bir e-posta ile zam konusunda kullanıcılarını bilgilendirdi. 

E-postada yer alan ifadelere göre, Microsoft, Azure.com'da Microsoft Online Services kapsamında bulunan ve TL ile ücretlendirilen kullandıkça öde abonelikleri için fiyat ayarlaması yapacak. Yeni Azure fiyatları, 1 Şubat 2022'den itibaren geçerli olacak. Şirket bu yüzde 68'lik zammın, yurt dışındaki fiyatlara uyum sağlamak için gerçekleştirileceğini belirtiyor. 

Bu arada söz konusu fiyatlandırmanın Azure bulut çözümleri (CSP) için geçerli olmayacağını belirtelim. Şirket, bu kapsamda kanal ortağı olarak nitelendirdiği kurumlara yüzde 68'lik zammı yansıtmayacak. Aynı şekilde kanal ortaklıkları kapsamında hayata geçirilen işletme anlaşmaları (EA), işletme abonelik anlaşmaları (EAS), Microsoft ürün ve hizmetleri (MPSA) ya da sunucu ve bulut kayıtları (SCE) da zamdan etkilenmeyecek. 

Geçtiğimiz günlerde teknoloji şirketlerinin kur dalgalanmaları neticesinde yeni fiyat politikalarını hayata geçirdiğine şahit olduk. Apple 4 hafta içinde ikinci zamma imza atarken, TL'deki dalgalanmaya ayak uydurarak bir indirim uygulaması da gerçekleştirmişti

Özellikle bağımsız geliştiriciler ve dijital ürün sahipleri, donanım ürünleri, alan adı ve hosting hizmetleri dahil olmak üzere her geçen gün ekonomik açıdan daha farklı alanlarda yüksek fiyat politikalarıyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. 

Paylaştığımız gelişmelerin ardından Microsoft habere ilişkin şu açıklamada bulundu: 

Microsoft farklı bölge ve pazarlar arasında fiyat dengesi sağlanması için ürün ve hizmetlerinin yerel para cinsinden değerini düzenli olarak değerlendirmektedir. 1 Şubat 2022 itibarıyla uygulamaya konacak olacak yeni fiyatlama da söz konusu değerlendirmenin bir sonucudur.

Microsoft, Azure web sitesine Microsoft Online Servisler Anlaşması (MOSA) başlığı altında yer alan “Kullandıkça Öde / Pay As YouGo” aboneliklerin fiyatlarını Türk Lirası cinsinden yeniden düzenleyecektir. 1 Şubat 2022 itibarıyla, Azure fiyatları Türk Lirası bazında %68 artırılarak global fiyatlarla uyumlu seviyeye getirilecektir. Söz konusu uygulama Azure web sitesindeki “Kullandıkça Öde / Pay As You Go” abonelikleri için geçerlidir.

Kullandıkça Öde model aboneliği bulunan müşterilerimiz, minimum bir satın alma gerekliliğine tabi tutulmadan esnek fiyatlandırmadan faydalanmaktadır. Bu müşterilerimiz, 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren yeni fiyat uygulamasına geçirileceklerdir. Azure.com üzerinden Azure satın alan müşterilerimiz, tabi tutuldukları fiyatlandırmanın diğer para birimleriyle yakın seviyelerde olduğunu görebilirler.

Söz konusu fiyat değişimi, Amerikan Doları cinsinden fiyatlanan CSP hizmetlerini ve Kurumsal Anlaşmalar (EA, EAS), Microsoft Ürün ve Servisleri Sözleşmesi (MPSA) ya da Servis ve Bulut Sözleşmeleri (SCE) üzerinden hizmet alan müşterileri etkilemeyecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.