Aynı bölgede bulunanların birbirleriyle etkileşimini sağlayan uLouder, 1.3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Aynı bölgede bulunan kullanıcıların birbirleriyle etkileşimini sağlayan ve dijital bir megafon görevi üstlenen uLouder, Keiretsu Forum Türkiye, melek yatırımcıları tarafından 1.3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Aynı bölgede bulunanların birbirleriyle etkileşimini sağlayan uLouder, 1.3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Aynı bölgede bulunan kullanıcıların birbirleriyle etkileşimini sağlayan, yerel işletmelere, bireylere dijital semtlerinde seslerini duyurabilme imkanı sunan ve dijital bir megafon görevi üstlenen mobil uygulama uLouder, Keiretsu Forum Türkiye, melek yatırımcıları tarafından 1.3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Demirhan Erim ve Can Poyrazoğlu tarafından geliştirilen uygulama, kullanıcılara mesajları anlık olarak iletiyor ve kan ihtiyacı, kayıp eşya gibi birçok farklı soruna çözüm buluyor. 2015 yılında pazara sundukları ürünleriyle, 2016 yılında Amerika’da şirketleşen ve 2017 yılında ilk tohum öncesi yatırımını alan uLouder, mahalle iletişiminin yanı sıra dijital şehir çalışmalarına da 2018 yılında başladı.

85 binin üzerinde kayıtlı kullanıcı, 1480 dijital dükkan

Şu ana kadar 85 binin üzerinde kayıtlı kullanıcıya ulaşan, aktif kullanımı büyük çoğunlukla İstanbul Kadıköy bölgesinde olan uLouder, dijital şehir altyapısının tamamlanmasının ardından kısa sürede 1480 dijital dükkana ulaştı. uLouder Kurucularından Demirhan Erim, bu süreçte her 5 kullanıcıdan birinin mikro KOBİ ya da bireysel işletme sahibi olduğunu gözlemlediklerini belirterek, “uLouder platformu üzerinden çözüme kavuşan yüzlerce lokal problem arasından kayıp duyuruları, spora/hobiye arkadaş bulma, yavru kedi/köpek sahiplenme, bölgeye yeni taşınanlar için öneriler, yangın/destekler hakkında lokal bilgiler ve acil sağlık durumlarında çevreden destek almak gözümüze çarpanlar listesinde.” dedi.

Mahalle kültürünü geri kazanmayı amaçlayan, herkesin cebinde taşıyabildiği bir dijital megafon görevi üstlenen uLouder, özellikle doğal afet bölgelerinde oldukça fayda sağlıyor. Herhangi bir telefon numarası, isim soyisim, adres teyidi gerekmeden kullandığımız teknoloji ile aynı mahallede bulunan kullanıcılar birbirleri arasında dayanışma sağlıyor, duyurularını yapıyor ve sosyalleşiyorlar. Mahalle esnafı, kendilerine dijital dükkanlarını platformumuzda ücretsiz açarak mahalle düzeyinde satış yapabiliyor ve esnaftan OI-19 destek projesi kapsamında herhangi bir dijital kira ya da komisyon alınmıyor.

Hedef pazarlar: Avrupa, Amerika, Asya

Demirhan Erim, değerlemede kısa süreli bir yatırım turuna çıktıklarını, amaçlarının üye dijital dükkan sayısını artırmak ve teknoloji altyapısını güçlendirmek olduğunu söylüyor. Mayıs 2022’de Seed turuna elde edecekleri traction ile daha yüksek değerden devam edeceklerinin altını çizen Erim, şu ana kadar yazılı söz aldıkları bireysel yatırımcılar olduğunu ve bir sonraki tur ile ilgilenen VC’lerin mevcut olduğunu dile getiriyor. 

uLouder, Türkiye'den hemen sonra Avrupa ve Amerika pazarlarına açılacak. Onların ardından hedef ise Asya pazarı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.