KOBIL, WesterOps'un yüzde 50’sini satın aldığını duyurdu

KOBIL, WesterOps girişiminin yüzde 50’sini satın aldı. İstanbul merkezli yerli bir girişim olan WesterOps, web ve mobil tabanlı uygulamalar, otomasyon ve bulut konusunda hizmetler sunuyor.
KOBIL, WesterOps'un yüzde 50’sini satın aldığını duyurdu

Dijital kimlik ve mobil güvenlik alanında iyi bilinen uluslararası bir marka ve Almanya merkezli bir Türk girişimi olan KOBIL'ı sizlere geçtiğimiz yıllarda aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre KOBIL, WesterOps girişiminin yüzde 50’sini satın aldı.

İstanbul merkezli yerli bir girişim olan WesterOps, web ve mobil tabanlı uygulamalar, otomasyon ve bulut konusunda hizmetler sunuyor. KOBIL ve WesterOps firmaları arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detaylarının paylaşılmadığını da ekleyelim.

Dijital kimlik uygulamalarıyla finansal kurumlar başta olmak üzere elektronik platformlardaki kritik müşteri ve işlem bilgilerini koruyan KOBIL, 1986 yılında Alman-Türk iş insanı İsmet Koyun tarafından Almanya'nın Worms şehrinde kuruldu.

Edindiğimiz bilgilere göre KOBIL, bu satın almayla KOBIL Super App içinde çalışacak teknolojileri ve servisleri geliştirmeyi hedefliyor.

WesterOps yatırımlarına ilişkin değerlendirmede bulunan KOBIL Grup Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Koyun, geleceğe yön verebilecek teknolojilere yatırımlarını sürdürdüklerini ve 4 yıl önce başlayan iş ortaklıklarının yeni bir boyuta taşındığını dile getirdi.

Müşterilerin bilgi teknolojileri varlıklarını daha etkin yönetmesine ve dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırmasına imkan veren WesterOps’un Kurucu Genel Müdürü Gökhan Fazlı Çelik ise WesterOps olarak KOBIL ile ortak olmanın gururunu yaşadıklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.