E-ticaret firmaları için lojistik desteği sunan Hive, 34 milyon dolar yatırım aldı

34 milyon dolarlık yatırım turu şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Earlybird ve Picus'un ortak liderliği ile gerçekleşti.
E-ticaret firmaları için lojistik desteği sunan Hive, 34 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret firmalarının sipariş hazırlama süreçlerine odaklanan Hive girişiminin 6,6 milyon euro tohum yatırım aldığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bu yıl içindeki ikinci yatırımını aldığını duyuran Berlin merkezli Hive, 34 milyon dolar yatırım aldı.

34 milyon dolarlık yatırım turu şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Earlybird ve Picus'un ortak liderliği ile gerçekleşti. Yatırım turuna, Earlybird ve Picus'un haricinde ise Tiger Global Management da katıldı. Alınan 34 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Hive'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 44 milyon dolara ulaştı.

Alınan yeni yatırımla birlikte değerlemesini de açıklayan Hive, 34 milyon dolarlık yatırımın ardından 157 milyon dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu. Kullanıcılarına teknoloji odaklı lojistik desteği sunan Hive, 2020 yılında Oskar Ziegler, Franz Purucker ve Leonard von Kleist tarafından Berlin'de kuruldu.

Özellikle küçük ve orta ölçekli e-ticaret firmalarının sipariş hazırlama süreçlerini teknoloji ile destekleyen Hive girişimi ShopifyWooCommerce ve Amazon gibi önemli platformlarla entegre bir şekilde de çalışabiliyor. Firmalar Hive'ın sunduğu bilgilendirme ekranı üzerinden hem siparişleri hem envanterleri hem de satış performansları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabiliyor.

Alınan yatırımı ürün geliştirme ve ekibini büyütmek için kullanacak olan Hive, önümüzdeki yıl teknoloji ekibini 3 katına çıkarmayı da hedefliyor. Kısa zaman içinde hızla büyüyen Hive'ın şu an için 100 kişiyi aşkın bir ekip tarafından yönetildiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.