Mevlüt Dinç'in kurucuları arasında yer aldığı blockchain üzerinde oyun geliştiren yerli girişim: Inventuna Games

Inventuna Games, geçtiğimiz Nisan ayında  Erhan Taşkın, Ersin Taşkın, Salih Kanlı, Alpaslan Coşkun, Abdurrahman Battal, Mevlüt Dinç ve Orhan Baloğlu tarafından kuruldu.
Mevlüt Dinç'in kurucuları arasında yer aldığı blockchain üzerinde oyun geliştiren yerli girişim: Inventuna Games

Girişim dünyasının en popüler alanları arasında yer alan oyun girişimleri her geçen gün yeni örneklerle karşımıza çıkıyor. Blockchain üzerinde oyun geliştirme hedefi ile yola çıkan bir girişim olan Inventuna Games, geçtiğimiz Nisan ayında  Erhan Taşkın, Ersin Taşkın, Salih Kanlı, Alpaslan Coşkun, Abdurrahman Battal, Mevlüt Dinç ve Orhan Baloğlu tarafından kuruldu.

Blockchain teknolojisi ile oyunları bir araya getirecek olan Inventuna Games, şu an için 20 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Oyuncu deneyimi sunacak keyifli ve uzun yıllar oynanabilecek oyunlar yapmayı planlayan Inventuna Games, şu an ilk oyunu olan Heroes Chained üzerinde çalışıyor.

Inventuna Games tarafından geliştirilen Heroes Chained, fantastik bir dünyada geçen Action RPG (Aksiyon temelli rol yapma oyunu) kart oyunu. Heroes Chained'in web sitesinde yer alan bilgilere göre oyun içinde NFT'ler ve token da yer alacak. Oyun içinde kullanılacak olan tokenın ismi ise HeC token.

Heroes Chained oyununun oyun içi para birimi olan HeC token ile oyun dünyasının içinde veya dışında NFT ticareti yapılması hedefleniyor. Edindiğimiz bilgilere göre Inventuna Games, yakında tasarımı tamamlanan ikinci oyununu da geliştirmeye başlayacak. İkinci oyununun türü ve konusu ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Inventuna Games önümüzdeki dönemde ise MMORPG, FPS ve strateji türünde oyunlar geliştirecek. "Play and Earn" oyna ve kazan mantığı ile birlikte oyuncular için güzel bir oyun deneyimi sunacak olan Inventuna Games aynı zamanda oyuncularının kripto geliri elde etmelerini de sağlayacak.

Edindiğimiz bilgilere göre oyuncular, oyunda yer alan karakterlere, eşyalara ve arsalara NFT teknolojisi sayesinde gerçek manada sahip olabileceklerler. Oyuncular bu tarz NFT'leri ister oyun içi, isterlerse oyun dışı satın alma, satma, diledikleri kişilere hediye etme hakkına ve imkanına da sahip olabilecekler.

Ayrıca elinde oyun tokenlarını bulunduranlar oyunun hikayesi ve hangi ırkların bir sonraki geliştirme paketinde yer alacağı gibi oyunla ilgili kararlara da katılabilecekler. Inventuna Games'in ilki 5 milyon dolar değerleme, ikincisi ise 10 milyon dolar değerleme üzerinden iki kere çekirdek yatırım aldığını da belirtelim.

Inventuna Games'in temel hedefi ise çok kısa bir zamanda blockchain ekosistemi içinde milyonlarca oyuncu kitlesiyle bir oyuncu ekosistemi yaratmak ve blockchain teknolojilerinden uzak olan oyuncu ekosistemini blockchain ile tanıştırmak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.