Lokasyon verisi sektör bağımsız performansı olumlu etkilemekte

Lokasyon verisi birçok kullanıcı tarafından mesafeli bakılan bir özellik olsa da iş çıktılarına olumlu katkıları görülmekte. Önümüzdeki dönemde kullanıcılara bu açıdan sunulacak yeni teklifler ile pazarın büyümesi bekleniyor.
Lokasyon verisi sektör bağımsız performansı olumlu etkilemekte

Lokasyon verisinin önümüzdeki sene sonuna doğru gerçek zamanlı kullanıcı etkileşimlerinin daha büyük bir parçası olacağı tahmin ediliyor. Akıllı cihazların penetrasyonunun artması, lokasyon bildirimi gönderen sensörlerin daha yoğun kullanılması ve bu uygulamalara verilen izin oranının yükselmesi ile birlikte müşterinin kendi demografik bilgilerine ek olarak büyük bir veri setinden bahsetmekteyiz. 

Lokasyon verisi üreten ve bunu kullanan kategoriler bu işten büyük bir kâr da elde etmekte. Telekomünikasyon şirketleri başta olmak üzere lokasyon takibi ile elde edilen veriler özellikle e-ticaret ve diğer perakende sektörleri için önemli bir kullanıcı verisi içermekte. Buna ek olarak trafiğin yoğun olduğu saatlerdeki kullanıcı hareketleri, ağ kapasitesinin yüksek ve düşük olduğu zamanların tespit edilebilmesi ve buna bağlı oluşabilecek aksaklıkları önceden belirlemek için de lokasyon verisi çok değerli bir kaynak. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.