Ekran görüntüleriyle "Nasıl yapılır?" kılavuzları oluşturmanızı sağlayan eklenti: Tango

Ken Babcock, Brian Shultz ve Daniel Giovacchini tarafından geliştirilen Tango eklentisi, "Nasıl yapılır?" kılavuzları oluşturmanızı sağlıyor.
Ekran görüntüleriyle

Chrome kullanıcılarının internette gezinme ve çalışma deneyimini büyük ölçüde kolaylaştıran eklentiler, her geçen gün yeni bir çözüm ile karşımıza çıkıyor. Ken Babcock, Brian Shultz ve Daniel Giovacchini tarafından geliştirilen Tango eklentisi, "Nasıl yapılır?" kılavuzları oluşturmanızı sağlıyor.

Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan Tango, ekran görüntüleriyle birlikte otomatik olarak "Nasıl yapılır?" kılavuzları oluşturmanıza olanak tanıyor. Chrome eklentisi olarak çalışan Tango, çeşitli yazılımların nasıl çalışacağını ile ilgili kılavuzları hazırlayabiliyor.

"Nasıl yapılır?" kılavuzları oluşturmak için yapmanız gereken tek şey eklenti kısmından Tango'yu aktif hale getirmek. Sonrasında ise kılavuzunu hazırlamak istediğiniz yazılımı normal bir şekilde kullanıyorsunuz. İşlemleriniz bittiğinde ise yine eklenti kısmından Tango'yu durdurmanız gerekiyor.

Aktif olduğu anlarda işlemlerinizi takip eden ve ekran görüntüleri alan Tango, işlemlerinizde görsel bir özet çıkararak aldığı ekran görüntüleriyle birlikte Nasıl yapılır? kılavuzunuzu otomatik oluşturuyor. Hazırlanan kılavuzda görsellerle birlikte yazılı açıklamalar da yer alıyor.

Hazırlanan dokümanı Tango üzerinden kolayca başka kişiler ile paylaşabileceğinizi de ekleyelim. Tamamen ücretsiz olarak hizmet veren Tango'nun özellikle çok fazla yazılım kullanan ekiplerin öğrenme süreçlerini hızlandıracağını söylemek yanlış olamayacaktır.

Tango'nun sadece ekip içinde kullanılmak için değil aynı zamanda yazılım çözümlerinin müşterilere daha kolay anlatmak için kullanılabileceğini de ekleyelim. Dilerseniz Tango eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.