Epic Games, Fortnite'ın App Store'a geri dönmesini istiyor

Epic Games'in Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bilgilere göre şirket, Fortnite'ın geliştirici hesabının aktifleştirilmesi için Apple'ı başvurdu.
Epic Games, Fortnite'ın App Store'a geri dönmesini istiyor

Oyun içinde direkt ödeme seçeneği ekleyen Fortnite'ın hem App Store hem de Google Play'den atıldığını 2020 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Epic Games, Fortnite'ın iOS ekosistemine geri dönmesi için çalışmalara başladı.

Epic Games'in Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bilgilere göre şirket, Fortnite'ın geliştirici hesabının aktifleştirilmesi için Apple'ı başvurdu. Epic Games'in Fortnite oyununu şu an için sadece Güney Kore'deki kullanıcılara sunmayı hedeflediğini de ekleyelim.

Güney Kore'nin seçilmesinin nedeni ise ülkede yakın zamanda çıkan bir yasa ile ilgili. Ağustos ayında yasalaşan ve yakın zamanda aktif olarak kullanılması beklenen yasa, Apple ve Google gibi uygulama mağazası sahiplerinin yıllar içinde uyguladıkları kısıtlamaları gevşetmeye zorluyor.

Kısacası yeni yasa ile birlikte Fortnite'ın oyun içinde direkt ödeme seçeneğini ile birlikte tekrar kullanıma sunulmasının önü açılmış oldu. Epic Games tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Fortnite'ı hem oyun içinde direkt ödeme seçeneği hem de Apple ödeme seçeneği ile birlikte App Store kullanıcılarına sunmayı hedefliyor.

Apple ile Epic Games arasındaki davanın geçtiğimi Mayıs ayında sonuçlandığını ve dava ile ilgili kararın önümüzdeki aylarda açıklanacağını da hatırlatalım. Apple'ın Epic Games'in bu adımına nasıl karşılık vereceğini ise zaman gösterecek.

Apple'ın App Store için uyguladığı kısıtlamalar her geçen gün azaldığını da ekleyelim. Japonya'nın Adil Ticaret Komisyonu ile anlaşmaya giden Apple'ın dijital abonelik sunan uygulamaların kendi web siteleri üzerinden abone kazanmasına olanak tanıyacağını da geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.