510 milyon dolar yatırım alan fintech Varo Bank'in değerlemesi 2.5 milyar dolara yükseldi

ABD merkezli fintech Varo Bank, Lone Pine Capital'ın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 510 milyon dolar yatırım aldı.
510 milyon dolar yatırım alan fintech Varo Bank'in değerlemesi 2.5 milyar dolara yükseldi

ABD merkezli fintech Varo Bank, Lone Pine Capital'ın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 510 milyon dolar yatırım aldı. Tura Declaration Partners, Eldridge, Marshall Wace, Berkshire Partners/Stockbridge, BlackRock, Warburg Pincus, The Rise Fund, Gallatin Point Capital ve HarbourVest Partners katıldı. Yatırım öncesi 700 milyon dolar olan şirketin değerlemesi, neredeyse 3 kat artarak 2.5 milyar dolara ulaştı

2015 yılında Assaf Guery, Colin Walsh, Mykola Klymenko ve Roger Van Duinen tarafından hayata geçirilen Varo Bank, tek bir mobil uygulamada, müşterilere The Bancorp Bank aracılığıyla sunulan ücretsiz premium banka hesapları ve yüksek faizli tasarruf hesapları ile insanların paralarını daha kolay yönetmelerine yardımcı olmak için teknoloji öncelikli özellikler sunuyor. Platform, müşterilerine minimum bakiye gereksinimi veya aylık hesap ücreti olmayan banka hesapları, yüksek faizli tasarruf hesapları sunarken; insanların paralarını zahmetsizce biriktirmelerine ve yönetmelerine yardımcı oluyor.

Şirket, 13 ay içinde açılan hesap sayısını iki katına çıkararak dört milyona çıkardığını ve gelirini üç katına çıkardığını açıkladı. Varo Bank'in bugüne kadar aldığı yatırım miktarı ise 990 milyon doları geçti. 

Varo CEO’su ve kurucu ortağı Colin Walsh’a göre, San Francisco merkezli şirket, rakiplerinin çoğuna kıyasla bir dizi finansman ve maliyet avantajına sahip. Walsh, bunun nedeninin ise daha yüksek faiz oranları, anında nakit avanslar ve ödeme ağına erişim sunmaları olduğunu belirtiyor. Walsh, aracıları etkin bir şekilde ortadan kaldırdıklarını; bunlarla artık müşterileri ve hissedarları için daha fazla değer yaratabileceklerini söylüyor.

Walsh, Varo'nun ilerleyen zamanda uluslararası alanda faaliyet göstermek istediğini ve halka arz planlarının da olduğunu dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.