Amazon, SpaceX'i kurallara uymamakla suçladı

Edindiğimiz bilgilere göre Amazon, Federal İletişim Komisyonu'na Elon Musk'ın ve SpaceX'in gerekli kurallara uymadığı ile ilgili bir rapor gönderdi.
Amazon, SpaceX'i kurallara uymamakla suçladı

Teknoloji dünyasının en önemli firmaları arasında yer alan Amazon ve Elon Musk'ın uzak odaklı şirketi olan SpaceX arasında bir savaş başladı. SpaceX'in Starlink projesi ile birlikte dünya yörüngesine uydular gönderip tüm dünyaya uygun fiyatlı ve yüksek hızlı bir internet sağlamayı hedeflediğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık.

Benzer bir proje üzerinde çalışan Amazon, tıpkı SpaceX gibi uydu ağları kurmayı hedefliyor. Kısacası Amazon ve SpaceX, uydu ağları kurmak için birbirlerine rakip durumdalar. SpaceX'in Starlink projesi kapsamında toplamda 1700 uyduyu uzaya gönderdiğini ve 100 bini aşkın kişi tarafından kullanıldığını da hatırlatalım. Starlink projesine Kuiper isimli bir proje ile rakip olmak isteyen Amazon ise 3 bin uydu ile birlikte bir uydu ağı oluşturmayı hedefliyor.

Amazon ve SpaceX arasındaki savaş ABD'nin Federal İletişim Komisyonu (Federal Communications Commission FCC) üzerinden devam ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre Amazon, Federal İletişim Komisyonu'na Elon Musk'ın ve SpaceX'in gerekli kurallara uymadığı ile ilgili bir rapor gönderdi. Amazon tarafından gönderilen raporda Starlink operatörünün kurallara uymayı reddettiğini ve SpaceX'in kural ihlaline dikkat çeken herkese haksız saldırılar düzenlediğini iddia ediliyor.

Raporda yer alan bilgilere göre Amazon, SpaceX lisanssız antenli uydular fırlatma, onaysız roket fırlatma, onaylanmamış fırlatma kulesi inşa etme, gerekli onaylar alınmadan fabrikayı yeniden açma gibi kural ihlalleri ile suçluyor. Kısacası Amazon, SpaceX'in Federal İletişim Komisyonu'nun kurallarına uymadığını ve bu durum hakkında konuşan kişilere saldırılar düzenlediğini iddia ediyor.

Hatırlatmak gerekirse SpaceX, Federal İletişim Komisyonu'na 30 bine kadar daha geniş bant uyduyu içerebilecek yeni nesil Starlink sürümü önerisi ile gitmişti. Amazon ise Federal İletişim Komisyonu'nun bu öneriyi reddetmesi konusunda bir adım atmıştı. Amazon ve SpaceX arasındaki savaşın tüm detaylarını sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.