Apple'ın sürücüsüz araç projesi Project Titan'ın başına Apple Watch'un eski yöneticisi geliyor

Apple 'Project Titan'ın başına Apple Watch'un eski yöneticisi eski Adobe CTO'su Kevin Lynch'i getirdi. Şirketin bu projede artık tek başına çalışmaya karar verdiği de iddialar arasında yer alıyor.  
Apple'ın sürücüsüz araç projesi Project Titan'ın başına Apple Watch'un eski yöneticisi geliyor

Ford, Apple'ın otomotiv odağındaki baş mühendisi Doug Field'ı işe almasının üzerinden sadece iki gün geçti. İddialara göre Apple sürücüsüz araç projesi 'Project Titan'ın başına Apple Watch'un eski yöneticisi eski Adobe CTO'su Kevin Lynch'i getirdi. Buna rağmen Lynch'in hala Apple'ın dünya çapındaki tüm operasyonlarını denetleyen Jeff Williams'a bağlı çalıştığı söyleniyor. 

Deneyimli yönetici 2013'ten beri Apple'da çalışıyor. Lynch, Apple'ın önde gelen rakiplerinden Adobe'un CTO'su iken şirketin teknoloji bölümü ikinci başkanlığına getirildi. Temmuz ayında aracın yazılımını geliştirmeye yardımcı olmak için çalışmaya başladığı söyleniyor.

2015'te başlayan yolculuk...

Otonom ve elektrikli araç üretme rekabetinden geri kalmak istemeyen Apple'ın "Apple Car" isimli bir elektrikli ve sürücüsüz bir otomobil üzerinde çalışmaya 2015'te başlamıştı. 2019 yılının Ocak ayında ise Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan'ı sonlandıracağı ile ilgili haberler paylaşılmıştı. Aralık 2020'de projenin sonlandırılmayacağı açıklandı. Apple'ın sürücüsüz ve elektrikli otomobili 2024 yılında karşımıza çıkacağı iddialar arasındaydı.

Şu an için Apple Car'ın nasıl görüneceği ve ne gibi teknik özelliklere sahip olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Apple tarafından üretilecek olan otomobilin, otonom sürüş yeteneklerine ve gelişmiş bir pil teknolojisine sahip olacağı ve şirketin bu projede artık tek başına çalışmaya karar verdiği de iddialar arasında yer alıyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.