Japonya'da tıp öğrencilerinin eğitimine devam etmesini sağlamak için bulut tabanlı VR platformu geliştirilidi

VR tıbbi cihaz üreticisi Jolly Good geliştirdiği bulut tabanlı eğitim platformu, herhangi bir tıbbi vakayı VR içeriğine dönüştürecek.
Japonya'da tıp öğrencilerinin eğitimine devam etmesini sağlamak için bulut tabanlı VR platformu geliştirilidi

Tüm dünyayı etkisi altına Covid-19 pandemisinden ötürü bazı ülkelerde eğitim öğretim uzaktan devam ediyor. Teknoloji alanında yapılan gelişmeler ve pandemi tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalar sonucunda, eğitim sürecinde uygulanan geleneksel yöntemlerde 'zorunlu' olarak değişiklikler yaşandı.

Birçok alanda kullanılan sanal gerçeklik uygulamaları özellikle eğitim alanında önemli rol oynuyor. Bu teknolojinin yeni kullanım alanlarından biri de tıp eğitimi. Öğrencilere gerekli becerileri ve deneyimleri katan teknoloji, tıp eğitimine özellikle pandemi döneminde yenilikçi bir yaklaşım sunmak amacıyla dünya çapında hastanelerde giderek daha fazla kullanılmaya başlandı.

Buna paralel olarak VR tıbbi cihaz üreticisi Jolly Good, Tokyo'daki özel üniversitelerden biri olan Nippon Medical School ile VR kullanan bulut tabanlı bir klinik eğitim platformu geliştirdi. Eğitim platformu, herhangi bir tıbbi vakayı VR içeriğine dönüştürecek. Öğrencilere 360 derecelik bir VR kamerası aracılığıyla sanal bir görüntü sunacak. Bunun için Operation Cloud VR sistemi kullanılacak. Öğrenciler için dersler kaydedilecek. Böylece ders, tekrar izlenebilecek. Bir diğer örnek ise  Avustralya'da Vantari VR  tarafından sanal yoğun bakım eğitim platformu... Öğrenciler, gerçek bir vaka ile karşılaşmadan önce yapılması gereken prosüdürleri burada öğreniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.