Maçkolik ve Match en Direct, İstanbul Portföy tarafından satın alınıyor

Söz konusu satın alma, İstanbul Portföy bünyesindeki Two Zero Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kurucusu olduğu ve sadece spor ve dijital teknolojiler yatırımlarına odaklı Sporttz Spor Yatırımları ve PreIPO Fonu tarafından gerçekleştirilecek.
Maçkolik ve Match en Direct, İstanbul Portföy tarafından satın alınıyor

Ülkemizdeki futbol ve spor tutkunlarının en çok sevdiği web sitelerinden ve mobil uygulamalarından biri olan Maçkolik'in sahibi konumundaki Danz Türkiye'den sizlere daha önce bahsetmiştik. Bugün edindiğimiz bilgilere göre İstanbul Portföy, popüler Fransız futbol haber portalı Match en Direct ile Türk spor haberleri ve skor portalları Maçkolik ve Sahadan’ı satın almak üzere DAZN Group ile anlaşma imzaladığını duyurdu.

Söz konusu satın alma, İstanbul Portföy bünyesindeki Two Zero Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kurucusu olduğu ve sadece spor ve dijital teknolojiler yatırımlarına odaklı Sporttz Spor Yatırımları A.Ş ve PreIPO Fonu tarafından gerçekleştirilecek.

Yatırım ile birlikte Sporttz Spor Yatırımları A.Ş.'nin yüzde 13,61 payına sahip olan, PRE-IPO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na ise 8.359.9999,52 TL bedelle katılan Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın Maçkolik, Sahadan ve Match en Direct'in yatırımcısı olduğunu da ekleyelim.

Bu anlaşmayla girişim sermayesi alanındaki fırsatlar üzerindeki büyümesini hızlandırmayı planlayan İstanbul Portföy, girişim sermayesi fonları Twozero Ventures ve kurucusu olduğu girişim şirketi Sporttz Spor Yatırımları A.Ş spor, medya ve teknoloji alanlarında bir yatırım ağı oluşturmayı ve bu yatırımcılara yüksek getiri sağlamayı amaçlıyor.

Satın alma ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Portföy Genel Müdürü Barış Hocaoğlu, tüm dünyadaki milyonlarca kullanıcısıyla Maçkolik ve Match en Direct’in yatırımcısı olmanın İstanbul Portföy'ü son derece heyecanlandırdığını dile getirdi.

Match en Direct, Maçkolik ve Sahadan’ın bugüne kadar başardıklarıyla gurur duyduklarını paylaşan DAZN Group Müşterilerden ve Kurumsal Strateji’den Sorumlu Başkan Yardımcısı James Goldwin ise İstanbul Portföy’ün yatırım ve desteğiyle bu markaların başarılarına yenilerini ekleyeceğine inandıklarını da aktardı.

Paylaşılan bilgilere göre Maçkolik'in aylık ortalama 7 milyar görüntülemeye ve aylık aktif 6,2 milyon kullanıcıya sahip olduğunu da ekleyelim. Anlaşmanın finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.