hiVC, insumo yatırımı ile portföyündeki girişim sayısını 9'a çıkardı

Erken aşama girişimlere odaklanan hiVC, hızlı büyüme potansiyeline sahip yüksek etkili girişimleri keşfetmek üzere 22 Aralık 2020 tarihinde 25 milyon TL başlangıç sermayesiyle kuruldu. Bugüne kadar 9 girişime yatırım yaptı.
hiVC, insumo yatırımı ile portföyündeki girişim sayısını 9'a çıkardı

Erken aşama girişimlere odaklanan hiVC, hızlı büyüme potansiyeline sahip yüksek etkili girişimleri keşfetmek üzere 22 Aralık 2020 tarihinde 25 milyon TL başlangıç sermayesiyle kuruldu. Son yatırımı Insumo ile 9 ayda 9 girişime yatırım yapmış oldu.

Inveo ve Gedik Yatırım’ı arkasına alan hiVC'nin yönetim ekibinde, şimdiye dek yurt içinde ve yurt dışında toplam 70’e yakın girişime direkt, 200’ün üzerinde girişime ise dolaylı yatırımın yanı sıra 3 adet exit gerçekleştiren isimler bulunuyor. Ortakları arasında melek yatırımcı Ersin Pamuksüzer, Foriba’yı Sovos’a exit ettikten sonra kurucu ortağı olduğu Figopara’nın Genel Müdürlük görevini üstlenen seri girişimci ve melek yatırımcı Koray Bahar ve halka açık 2 şirketin aynı anda liderliğini yürüten Onur Topaç gibi isimler hiVC bünyesinde yer alıyor.

Insumo yatırımını tamamlayan hiVC'nin portföyünde 9 girişim yer alıyor

Şimdiye kadar 9 girişimi portföyüne kattıklarını ve yatırım yaptıkları girişimlerin tüm büyüme sürecinde aktif rol aldıklarını vurgulayan hiVC Yönetim Kurulu Başkanı Onur Topaç hedeflerinin geleceğin unicorn’larını henüz erken aşamadayken keşfetmek olduğunu söylüyor. 

hiVC’nin şu ana kadar yatırım yaptığı şirketlerin arasında VR Lab Academy, Git Kargo, HOP!, Aposto, helo!, Robomotion, Houston Bionics, hiBoost ve Insumo bulunuyor. 

Bu girişimlerden daha önce sizlere bahsettiğimiz VR Lab Academy, ortaokul, lise, üniversite, müfredatlarına göre, gerçek formüller ile sanal ortamda deneyler yapılmasını sağlayan bir sanal eğitim laboratuvarı olarak konumlanırken, Git Kargo yeni nesil kargo taşımacılığı hizmeti sunuyor. hiVC’nin yatırım yaptığı şirketlerin arasında belirli periyotlarda tekrar eden ve hataya açık işlerin otomasyonunun sağlanması için şirketlere RPA çözümleri geliştiren Robomotion’ın yanı sıra paylaşımlı mobilite üzerine yoğunlaşan teknoloji girişimi HOP! bulunuyor. Özgün haber içeriklerini teknoloji ile birleştirerek mobil uygulama, podcast ve bültenler aracılığı ile kullanıcılarına tarafsız içerik sunan Aposto!, girişimcileri güçlendirmek, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, yatırımcılar ve girişimcilerin yaşamlarına dokunan araçlar yaratmak için tasarlanan işbirliği platformu helo! da hiVC'nin yatırım yaptıkları şirketlerden. Ayrıca, nörolojik rahatsızlığı bulunan hastaların fizyoterapi olmadan da tedavi olmasını sağlayacak ev tipi tıbbi cihaz üretimi yapan Houston Bionics de yine hiVC’nin portföyünde yer alıyor.

hiVC Yönetim Kurulu Başkanı Onur Topaç'ın süreçle ilgili açıklaması ise şu şekilde: “hiVC çatısı altında girişimleri büyüme potansiyeli odaklı analiz ediyor ve geleceğin unicorn’larını keşfediyoruz. Girişimciler ile el ele kazanan iş modelleri oluştururken, girişimleri yatırım sürecine hazırlıyor ve yatırım sonrası gelişim süreçlerinde aktif bir şekilde desteklemeye devam ediyoruz. Girişimleri sonraki yatırım turlarında ihtiyaçlarını karşılayabilecek ulusal ve uluslararası yatırım ortakları ile bir araya getirmenin yanında ekosistemi uzun yıllar boyunca destekleyen kişilerle aynı masayı paylaşıyor, ekosistem liderleri önderliğinde şeffaf ve güvenilir süreçler yürütüyoruz. Girişimleri desteklemeyi sürdürecek ve ekosistemimizi önümüzdeki aylarda lansmanını yapacağımız yeni “dünyamız” ile daha da genişleteceğiz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.