Aposto!, çekirdek yatırım turunu 2,2 milyon dolar değerleme ile tamamladı

HiVC Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Inveo Yatırım Holding A.Ş.’nin yönettiği yatırım turunda 500 bin dolar yatırım alan şirket, 2,2 milyon dolar değerlemeye ulaştı. 
Aposto!, çekirdek yatırım turunu 2,2 milyon dolar değerleme ile tamamladı

Orhun Canca ve Umutcan Savcı tarafından kurulan yeni nesil medya platformu Aposto!'nun ilk yılında öne çıkan verilerini sizlerle paylaşmıştık. Birinci yılında 100 bin tekil okura ulaşan Aposto, çekirdek yatırım turunu 2,2 milyon dolar değerleme ile kapattı.

HiVC Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Inveo Yatırım Holding A.Ş.’nin yönettiği yatırım turunda 500 bin dolar yatırım alan şirket, 2,2 milyon dolar değerlemeye ulaştı. 

2019 yılından bu yana farklı alanlarda tematik yayınlar üreten Aposto!, içeriklerini e-posta, mobil ve web uygulamaları üzerinden e-bülten formatında okurlarına ulaştırıyor. Yeni nesil medya teknolojileri ve uçtan uca yayıncılık çözümleri geliştiren Aposto!, aynı zamanda 120'den fazla bağımsız yayıncının yer aldığı platforma sahip. 2020'nin haziran ayında tohum yatırım turunu tamamlayan Aposto!, haziran ayında çekirdek yatırım turunu kapattı.

Yatırımın detayları 

Bu yeni yatırım turu ile birlikte, şirketin yatırımcıları arasına Angel Effect, Mustafa Alper Çağdaş, Semiramis Kulak, Ersin Pamuksüzer ve Ahmet Bilgen ile Galata Business Angels’tan Koray Bahar ve İzzet Halyo katılırken tohum yatırım turundaki yatırımcılardan Faruk Eczacıbaşı, Kıvılcım Kocabıyık ve Engin Ayaz da yeni turda yer aldı.

Aposto!, yeni yatırım turunun ardından 25 tam zamanlı çalışanı ve 50'yi aşkın içerik sağlayıcılarıyla hem içerik hem de teknoloji alanındaki yapacağı geliştirmelerle bütünsel platform tasarımını hızlandıracak. Son olarak Aposto! 'nun Dreamcatcher projesiyle Google News Initiative'in (GNI) İnovasyon Yarışmaları’nın bu yılki kazananları arasında yer aldı. 

Aposto!’nun kurucu ortağı Umutcan Savcı yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Yaklaşık 2 yıl önce çıktığımız bu heyecanlı yolculuk, rotamızda ilerlerken bize kuvvet ve ilham verecek değerli isimlerin de aramıza katılmasıyla yeni bir boyut kazandı. Aldığımız destekle, medyanın geleceğine dair ortak vizyonumuzu son 1 yılda 200 farklı yayının gelişiminden sağladığımız edinimlerle harmanlayacak, yazılı ve işitsel medyada gerçekleştirmeyi hayal ettiğimiz dönüşümü sağlam temeller üzerine oturtacağız. Önümüzdeki dönemde okurlarımıza gürültüsüz, yalın ve derinlikli bir medya deneyimi sağlamayı sürdürürken kullanıcı dostu ürünlerimizi de kullanıma sunacağız. Güvenli, güvenilir, gürültüsüz ve gerçekçi bir medyum yaratmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.