Laboratuvar deneyleri ile sanal gerçeklik teknolojisini buluşturan VRLab Academy, ilk yatırımını aldı

Bilimsel konulara yönelik laboratuvar deneylerinin sanal gerçeklik teknolojisi ile yapılmasını sağlayan eğitim platformu  olan VRLab Academy, ilk yatırımını aldığını duyurdu.
Laboratuvar deneyleri ile sanal gerçeklik teknolojisini buluşturan VRLab Academy, ilk yatırımını aldı

Bilimsel konulara yönelik laboratuvar deneylerinin sanal gerçeklik teknolojisi ile yapılmasını sağlayan eğitim platformu  olan VRLab Academy, ilk yatırımını aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre VRLab Academy'nin ilk yatırımı Lima Ventures'tan geldi.

Girişimin değerlemesi veya yatırım miktarı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da belirtelim. Lise ve üniversitelere yönelik konularda bilimsel formüller ile çalışan ve kaydedilebilir veri imkanı sunan VRLab Academy, farklı kategori ve deney yazılımları ile sürekli güncellenen bir platform.

22 farklı ülkede kullanılmaya başlanan eğitim platformu VRLab Academy, geleceğin eğitim metodolojilerini müfredat uyumlu şekilde eğitmenlere ve öğrencilere sunuyor. Sanal gerçeklik versiyonunun yanında PC ve Mac versiyonlarını da yayınlayan VRLab Academy, dünyanın en gelişmiş laboratuvar cihazlarını ulaşılabilir hale getirmeyi hedefliyor.

VRLab Academy, 2030 yılına kadar 10 trilyon dolara ulaşması beklenen eğitim sektöründe büyük bir paya sahip olmayı hedefliyor.

Eğitim sektöründe teorik uygulamaların gerçekleştirilmesine yönelik yüksek teknoloji ve yenilikçi çözüm sunan VRLab Academy yatırımı ile Edtech alanında gelecekte büyük pay sahibi olacak bir yatırım desteği oluşturmaktan heyecan duyduğunu dile getiren Lima Ventures Başkanı Ahmet Argun, ilerleyen süreçlerde global çalışmalara yoğunluk verileceği de paylaştı. Lima Ventures’in diğer ortağı Doçent Dr. R. Volkan Günel ise, yakın gelecekte eğitimin mekânsal sınırları aşacağını, iyi eğitimin herkes için mümkün kılınacağını, bu minvalde Türk girişimi VRLab’in öncü şirketlerden biri olacağını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.