Tesla, insansı robotu 'Tesla Bot'u tanıttı

Tesla AI Day etkinliğinde insanların günlük hayatta yapmakta zorlandığı temel görevleri yerine getirmek amacıyla tasarlanan insansı robotu 'Tesla Bot'u tanıttı.
Tesla, insansı robotu 'Tesla Bot'u tanıttı

Geçtiğimiz günlerde Spot ve Atlas robotları ile büyük bir başarı yakalayan robotik teknolojileri girişimi Boston Dynamics, Atlas robotu için yeni bir video yayınlamıştı. Paylaşılan video içinde yer alan iki Boston Dynamics Atlas robotun hazırlanan parkur içinde engelleri aşarak ilerlediği, Bu ilerleme sırasında Atlas robotlarının tek ayak üzerinde zıpladıklarını, merdiven inip çıktıklarını, eğimli yüzeylerde yürüyebildiklerini, koştuklarını ve ters taklalar atabildiklerini görülüyordu.

Gelecek yıl tanıtılacak

Bu yarışıntan geri kalmak istemeyen Elon Musk, dün Tesla'nın AI Day etkinliğinde insanların günlük hayatta yapmakta zorlandığı temel görevleri yerine getirmek amacıyla tasarlanan insansı robotu 'Tesla Bot'u tanıttı. Musk, insansı robotu “dostça olması ve insanlar için inşa edilmiş bir dünyada gezinmesi amaçlanıyor” diye tanımladı. İlk prototipin gelecek yıl piyasaya çıkmasının beklendiğini sözlerine ekledi. Tehlikeli ve tekrarlayan görevleri insanlar için yapmak üzere geliştirilen robot, yapay zeka tabanlı bir sistemden güç alacak. 

Tesla Bot, 172 cm boyunda ve 56 kilo ağırlığında... İnsansı robot, beş parmaktan oluşan iki eli ve iki bacağı olan bir insana benziyor. Ayrıca ortalama bir insanın yürüme hızından biraz daha hızlı olacak şekilde tasarlandı. Saatte 8 km hızla hareket edebilen robot, yaklaşık 21 kilograma kadar yükleri taşıyabilecek. robot, market alışverişi gibi günlük basit işleri yapabilecek. Tesla otomobillerinde bulunan birçok sensörü ve FSD bilgisayarı da başta olmak üzere birçok teknolojiyi kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.