Felicis Ventures, 900 milyon dolarlık iki yeni fonunu duyurdu

Aydın Şenkut'un yatırım şirketi Felicis Ventures, 600 milyon dolar ve 300 milyon dolarlık iki yeni fonunu paylaştı
Felicis Ventures, 900 milyon dolarlık iki yeni fonunu duyurdu

Silikon Vadisi'nin önde gelen yatırımcılarından Aydın Şenkut'un yatırım şirketi Felicis Ventures, 600 milyon dolar ve 300 milyon dolarlık iki yeni fonunu duyurdu. Şirketin 300 milyon dolarlık fonu erken aşama girişimcileri desteklerken, 600 milyon dolarlık fon ise en hızlı büyüyen girişimlerine ayrılacak.

Felicis Ventures'un büyüme yolculuğu 

Hatırlarsanız Felicis Ventures, 2020'nin Mart ayında yeni fonunun 510 milyon dolar olduğunu açıklamıştı. Şirketin 2018'de açıkladığı fon miktarı ise 270 milyon dolar olmuştu. Felicis Ventures'un büyümesi her geçen yıl daha fazla artıyor. 

Webrazzi okuyucularının yakında tanıdığı eski bir Google çalışanı olan Aydın Şenkut tarafından 2006 yılında kurulan Felicis Ventures, yatırım hayatına tohum yatırımları yaparak başladı. Fakat ilerleyen dönemlerde daha çeşitli yatırımlar yapmaya başlayan Felicis Ventures, 2020'nin ocak ayında video odaklı güvenlik girişimi Verkada'ya 80 milyon dolar yatırım yapmıştı. 

Felicis Ventures destekli girişimler

Felicis Ventures'ın şimdiye kadar Shopify, Fitbit, Twitch, Wish ve Rovio başta olmak üzere pek çok ikonik girişime yatırım yaptığını hatırlatalım. 

Bu noktada Felicis Ventures destekli girişimlerin finansal detaylarını da paylaşmakta fayda var. 2015 yılında halka arz edilen Shopify 185 milyar dolar değerlemesi ile dikkatleri üzerine çekerken, Canva bahar aylarında 15 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Fintech girişimi Plaid ise yaklaşık 4 milyar dolar değerleme ile büyük satın alımlara imza attı. Son olarak yakın zamanda halka arz edilen Recursion Pharmaceuticals, hisse satışından 436 milyon dolar kazandı.  

Görünen o ki; Felicis Ventures yeni fon hacmi ile teknoloji alanında öncüleri güçlendirmeye devam edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.