Felicis Ventures'tan 510 milyon dolarlık yeni fon

Günümüzün önemli yatırımcılarından Aydın Şenkut‘un kurucusu olduğu Felicis Ventures yeni fonunu kapattı. Felicis Ventures'ın yeni fonu 510 milyon dolar olarak açıklandı.
Felicis Ventures'tan 510 milyon dolarlık yeni fon

Günümüzün önemli yatırımcılarından Aydın Şenkut‘un kurucusu olduğu Felicis Ventures yeni fonunu kapattı. Felicis Ventures'ın yeni fonu 510 milyon dolar olarak açıklandı. Felicis Ventures, 2018 yılında 270 milyon dolarlık 6. fonunu duyurmuştu, ancak bu fon daha sonra 302 milyon dolarla kapandı.

Webrazzi okuyucularının yakında tanıdığı eski bir Google çalışanı olan Aydın Şenkut tarafından 2006 yılında kurulan Felicis Ventures, yatırım hayatına tohum yatırımları yaparak başladı. Fakat ilerleyen dönemlerde daha çeşitli yatırımlar yapmaya başlayan Felicis Ventures, geçtiğimiz ocak ayında video odaklı güvenlik girişimi Verkada'ya 80 milyon dolar yatırım yapmıştı. 

Felicis Ventures'ın süreç içinde önemli çıkış yaptığını da hatırlatalım. Bu çıkış içinde Utah merkezli Pluralsight ve Avrupa merkezli fintech Adyen da bulunuyor. Felicis Ventures'ın bu zamana kadar Canva, Shopify gibi oldukça büyük şirketlere yatırımlar yaptığının da altını çizelim.

San Francisco'da ve Bay Area'da ofisleri bulunan Felicis Ventures, global olarak ofislere sahip olmak istemediğini belirtti. Şirket, yatırım yapmak için öncelikle pazarı belirlediklerini girişimleri de ona göre seçtiklerini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.