Fintech şirketi Plaid, Quovo'yu satın aldı

Bankalarla finsansal girişimleri birbirine bağlayan API üreticisi Plaid, hemen hemen aynı anda faaliyet gösterdiği Quovo adlı yatırım ve veri odaklı fintech girişimini satın aldı.
Fintech şirketi Plaid, Quovo'yu satın aldı

Finansal servisler için API üreten fintech girişimi Plaid, ilk büyük satın almasını yaptı. Son olarak geçtiğimiz yılın Aralık ayında 250 milyon dolar yatırım alan Plaid toplam değerlemesini ise 3 milyar dolara yaklaştırmıştı.

Plaid bu yatırımı almasının ardından, neredeyse aldığı yatırımın önemli bir kısmı kadar bir yatırımla hemen hemen aynı uzmanlık alanında faaliyet gösteren Quovo adlı girişimi satın aldı. Satın alma ile ilgili kesin bir rakam açıklanmazken, Bloomberg'e göre Plaid'in Quovo için ödeyeceği miktarın 200 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

İki şirket arasında gerçekleştirilen gizlilik anlaşmasına göre rakamların açıklanmaması konusunda mutabakat sağlanmış. Bugüne kadar Goldman Sachs, American Express ve Citigroup gibi devlerden yatırım almayı başaran Plaid, yaptığı önemli satın almayla daha güçlü hale gelecek.

2012 yılında kurulan Plaid'in müşterileri arasında Coinbase, PayPal, Venmo, Robinhood gibi markaların yer aldığını belirtmemiz gerekiyor. Dolayısıyla Plaid zaten sektörde çok güçlü bir konumda alan bir girişim. Bu alanda faaliyet gösteren Quovo ile güçlerini birleştirecek olan girişim, şimdi sadece tek bir çatı altında ve tek bir ürün olarak hizmet vermeye başlayacak.

Birleşmenin ardından şirketin büyüme hızını artıracağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte sektöre her geçen gün daha fazla fintech oyuncusunun katılması ve bankaların fintech girişimleriyle daha fazla bağ kurması, bankaların yavaş yavaş daha açık hale getirmeye başladığı API dünyası, Plaid gibi alanında uzman şirketleri ihya edebilir. Büyük finans devlerinin de bu tarz girişimlerin peşine takılması çok büyük bir sürpriz olarak algılanmıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.