ABD merkezli Fintech girişimi Plaid, 250 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli bir Fintech girişimi olan Plaid, 250 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu
ABD merkezli Fintech girişimi Plaid, 250 milyon dolar yatırım aldı

2013 yılında kurulan San Francisco merkezli bir Fintech girişimi olan Plaid, 250 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Alınan yatırım sonrası Plaid tarafından herhangi bir değerleme açıklanmasa da, şirkete yakın kaynaklar 250 milyon dolarlık yatırım sonrası Plaid'in değerlemesinin 2,65 milyar dolar seviyelerine kadar çıktığını belirtti.

Kleiner Perkins'in partneri de olan ünlü yatırımcı Mary Meeker'ın liderliğinde gerçekleşen 250 milyon dolarlık C serisi yatırım turunun ardından Meeker'ın Plaid'in yönetim kuruluna dahil olduğunu da ekleyelim. 250 milyon dolarlık yatırım turuna Mary Meeker, Andreessen Horowitz ve Index Ventures gibi yeni yatırımcıların haricinde halihazırda Plaid'in yatırımcıları arasında da bulunan Goldman Sachs, NEA ve Spark Capital da katıldı.

Topam yatırım 310 milyon dolar

250 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte aldığı toplam yatırımı 310 milyon dolar seviyelerine kadar çıkaran Plaid, kullanıcılarının bir grup 3. parti uygulamalar aracılığı ile web üzerinden banka hesapları ile etkileşime girmelerine olanak tanıyan bir altyapı sunuyor. Hatırlatmak gerekirse Plaid, 2016 yılında Goldman Sachs liderliğinde 44 milyon dolar yatırım almıştı.

Venmo, Robinhood, Coinbase, Acorns ve LendingClub gibi 3. parti uygulamalar için destek veren Plaid, ABD'de yer alan 10 bini aşkın banka ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. Kısacası Plaid şirketlerin oldukça kolay bir şekilde finansal hizmet uygulamaları oluşturmalarına olanak tanıyor.

2018 yılında kullanıcı sayısını iki katına çıkaran ve geçtiğimiz Mayıs ayında ise Kanada'ya da açılan Plaid, şu an 175'i aşkın çalışana sahip. Son olarak alınan 250 milyon dolarlık yatırımın ekibin büyütülmesi ve diğer ülkelere açılma faaliyetleri için kullanılacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.