Amazon, Prime Videolar'dan 1,7 milyar dolar gelir elde edebilir

Amazon, Prime Videolar'dan 1,7 milyar dolar gelir elde edebilir

Teknoloji devi Amazon, üçüncü parti video akışı hizmetlerine abone olmasına izin veren Prime Video Channels ile büyük başarılara imza atıyor. BMO Capital Markets'in öngörülerine göre şirket 2018'de bu iş biriminden 1.7 milyar dolarlık gelir elde edecek. Bu, 2017'de 700 milyon dolar kazanan şirketin 2 katından daha fazla gelir sağlayacağı anlamına geliyor.

BMO Capital Market'in yaptığı tahminler arasında Amazon'un Prime video hizmetlerinin 2020 yılında dünya çapında 3,6 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Ancak raporda dikkat çeken konu; Amazon'a ait bu gelirin net kazanç olup olmadığı. Zira Amazon, abonelik ücretinin en az % 30'unu kendisinde tutarak, üçüncü partilere ödeme yapıyor.

Bu arada Amazon, geçtiğimiz günlerde  2018'in en çok izlenen Prime Videolarına yönelik bazı veriler paylaştı. TV, tablet veya akıllı telefondan   Prime Video’ları izleyen tüketiciye yönelik veriler şöyle:

  • Şu ana kadar dünyadaki en popüler iki orijinal Prime serisi, John Krasinski'nin oynadığı Jack Ryan ve Julia Roberts’ın başrol oynadığı Homecoming oldu.
  • Üyeler, Marvelous Mrs. Maisel'i çok sevdi.  Sekiz Emmy Ödülü ile dizi, tek bir sezonda şu ana kadar tek seferde ödül kazanan komedi serilerinden daha fazla ödül topladı.
  • Dünya çapında kişi başına en çok videonun izlenildiği ilk üç şehir, Santa Clara (ABD), Norderstadt (Almanya) ve Tokyo (Japonya) oldu.
  • ABD, İngiltere ve Hindistan'daki erken yükselişler, diğer Prime ülkelerine göre sabah saat 7 ile sabah 9:00 saatleri arasında daha fazla yayın yaptı.
  • Prime Video ve Twitch'e göre, şu ana kadar dokuz NFL maçı 200'den fazla ülke ve bölgenin yanı sıra 50 eyalette toplam 20 milyon izleyiciye ulaştı.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.