İkinci el araba pazarı Vroom, AutoNation'dan 146 milyon dolar yatırım aldı

İkinci el araba pazarı Vroom, AutoNation'dan 146 milyon dolar yatırım aldı

İkinci el araba pazarı Vroom, otomotiv perakende devi AutoNation'ın liderliğindeki G Serisi yatırım turunda 146 milyon dolar yatırım aldı. Vroom'un 146 milyon dolar aldığı yatırım turuna katılan diğer isimler ise T. Rowe Price Associates, L Catterton, General Catalyst Partners ve Fraser McCombs Capital oldu.

2013 yılında New York'ta kurulan Vroom, alıcının kapısına doğrudan teslim edilen ikinci el araçların alım-satımı ve ticareti görevlerini üstlenen bir platform olarak hizmet veriyor. Şirket bu hizmetin yanında kullanıcılarına, işlemlerin finanse edilmesine yardımcı olacak finansman hizmetleri de sunuyor. Şirket, kullanılmış araçları satın alıyor ve daha sonra bu araçları, şu anda 3 bin 200'den fazla otomobilin listelendiği online kataloğuna dahil ediyor. Bir alıcı bulduktan sonra, CapitalOne ve Ally dahil olmak üzere bir dizi borç veren ortak aracılığıyla finansman desteği sağlıyor, böylece araçları doğrudan ABD'deki müşterilerin kapılarına teslim ediyor. Vroom'un bugüne kadar 250 binden fazla araba sattığını da belirtelim.

2016'da değerlemesi 440 milyon dolar olarak açıklanan Vroom, aldığı yeni yatırımı, temel teknolojileri ve süreçleri geliştirmenin yanı sıra müşteri tabanını oluşturmk ve yeni işe alımlar yapmak için kullanacağını açıkladı.

İkinci el otomobiller sadece ABD'de 750 milyar dolarlık bir sektörü temsil ediyor ve bu durum yatırımcılar için gerçek anlamda önem taşıyor. Vroom'un ABD'deki rakiplerinden biri olan Carvana da 2017 yılında halka açılmadan önce 300 milyon dolarlık hisse senedi ve yüz milyonlarca dolarlık borç almıştı. Ancak diğer dijital yerli araç perakendecilerinin bazıları girişim desteğine rağmen zor zamanlarda düştü. İngiliz girişimleri, Hellocar ve Carspring, 2017 yılında kapatıldı. Silikon Vadisi'nin ikinci el araç pazarı olan Beepi, geçtiğimiz yıl piyasadan çekilmeden önce Vroom, girişimin bir kısmını satın aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.