Google, Hindistanlı mobil uygulama "Where is my train"i satın aldı

Google, Hindistanlı mobil uygulama

1 milyar 300 milyondan fazla nüfusu ile dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’da demir yolu ulaşımının önemi büyük. Günlük 14 bin tren seferinin takibi, koltuk rezervasyonu gibi hizmetler sağlayan ‘Where is my train’ ise 10 milyon kullanıcısı ile ülkede ilgi gören bir uygulama.

Uygulama, bugünlerde teknoloji devi Google’ın satın alımı ile konuşuluyor. The Economic Times of India’da yer alan bilgilere göre, satın alma işlemi 30-40 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. İnternetin olmadığı ortamlarda da kullanılabilen Where is my train, 2013 yılında dört eski TiVo yöneticileri tarafından kurulan Sigmoid Labs'da geliştrilmişti.

Satın alma ile şirketin uygulama hizmetlerini geliştirmesi ve Google Haritalar gibi diğer uygulamalarla desteklemesi bekleniyor.

Anlaşma, Google'ın gelişmekte olan pazarlarda internet kullanımını artırmaya yardımcı olacak ürün ve hizmetler geliştiren "Next billion users" projesinin bir parçası. Google, YouTube gibi daha az ağ trafiği kullanan uygulamaları geliştirmek de dahil olmak üzere bu aşamada Hindistan pazarı dahil, Brezilya, Çin, Endonezya ve Nijerya'ya odaklanıyor.

Potansiyeli yüksek bir pazar olan  Hindistan'a Google'ın ilgisi büyük.  birçok dev teknoloji şirketinin yaptığı gibi ülkeye olan yatırımlarını artıran Google,  geçtiğimiz yıl Google Maps'e Hindistan'ta "iki tekerlekli rota" özelliği getirmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.