Goldman Sachs, Hürriyet Emlak’a ortak oldu

Goldman Sachs, Hürriyet Emlak’a ortak oldu

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, Türkiye'nin önemli gayrimenkul platformlarından Hürriyet Emlak'a azınlık ortağı olduğunu açıkladı. Rekabet Kurulu'nun onayına bağlı olarak gerçekleştirilecek olan bu ortaklık ile Hürriyet Emlak, faaliyet alanını genişletmeyi hedefliyor. Söz konusu ortaklıkla birlikte gerçekleşecek sermaye yatırımı ve geleceğe yönelik olarak planlanan yatırımların Hürriyet Emlak için önemli olduğunu belirtelim. Goldman Sachs ortaklığı ile Hürriyet Emlak, Avrupa ve Orta Doğu bölgelerindeki faaliyetlerini artıracak gibi duruyor.

Hürriyet Emlak’ın Goldman Sachs ile oluşturduğu ortaklıkla ilgili olarak Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Emlak'ın alanında önemli bir adım attığını, yeni yatırımların ülke ekonomisi için önem taşırken, sektörel gelişimi de desteklediğini söylüyor. Sabancı, amaçlarının gayrimenkul sektörü içerisinde yer alan tüm paydaşları ve müşterilerine yönelik oluşturdukları ekosistemi daha da geliştirmek ve güçlendirmek olduğunun da altını çizdi.

2006 yılında kurulan Hürriyet Emlak, emlak ve müşteri portföyünü de genişleterek sektörde faaliyet göstermeye devam edecek. 1869 yılında kurulan ve genel merkezi New York’ta olan Goldman Sachs ile Hürriyet Emlak'ın ortaklığı platformun işleyişinde herhangi bir değişikliğe neden olmayacak. Ancak Hürriyet Emlak'ın faaliyet alanının genişleyecek olması şirket için ciddi bir avantaj sağlayacak demek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.