Mark Zuckerberg'in yeni PR hamlesi geleceği konuşmak

Mark Zuckerberg'in yeni PR hamlesi geleceği konuşmak

Her sene olduğu gibi bu sene de yeni yıl planlarını açıklayan Zuckerberg, geçtiğimiz yıl açıkladığı Facebook'u düzeltmek hedefini bir anlamda yerine getirdiğini ifade etti. Paylaştığı Facebook gönderisinde 2019 hedefini detaylandıran Zuckerberg, liderlerle ve uzmanlarla geleceğe dair herkese açık sohbetler gerçekleştireceğini belirtti.

Every year I take on a personal challenge to learn something new. I've built an AI for my home, run 365 miles, visited...

Gepostet von Mark Zuckerberg am Dienstag, 8. Januar 2019

Zuckerberg'in bu açıklaması birkaç ay önce basına yansıyan Zuckerberg ve Sandberg'in şirketle ilgili sorunları PR taktikleriyle çözmesini hatırlatıyor. Paylaşımında gelecekle ilgili sorulara dikkat çeken Zuckerberg, teknolojinin insanlara verdiği sesten, şifreleme ile otoritenin özerkleştirilmesinden, internetin toplumsal doku üzerindeki etkisinden, yapay zeka ve istihdam kaygısından bahsetti.

Zuckerberg'in gelecekle ilgili tartışmalarda sıkça yer bulan ve fikir ayrılıklarıyla tarafları ikiye bölen bu konulara değinmesinin popülist bir yaklaşım olduğunu söyleyebiliriz. Görünen o ki; küresel toplumun hali hazırda tartışmakta olduğu konuların merkezine kendini oturtmayı planlayan Zuckerberg, yine platformdaki sorunlara odaklanmak yerine gündem değiştirmeyi tercih ediyor.

İngiliz parlementosunun sorularını yanıtsız bırakan Zuckerberg'in, yıl boyunca yaşadığı skandallarla gündemden düşmeyen Facebook ile ilgili fikirleri ise tam olarak şöyle:

Geçtiğimiz yıl tüm zamanımı seçimler, konuşma, gizlilik ve sosyal refah özelindeki önemli problemleri belirlemeye odaklanmaya adadım. Bu sorunlara odaklanıldığı için Facebook artık bir kaç yıl önceki halinden çok daha farklı. Bu sorunlar karmaşık ve önümüzdeki yıllarda da bu sorunlara odaklanmaya devam edeceğiz.

Zuckerberg'i bu yılki hedefinde yer almasa da önümüzdeki yıllarda da bu sorunlara odaklanılacak olması aslında iyi bir haber. Zira bu yıl gündeme gelen güvenlik ve gizlilik skandallarını düşünürsek sosyal ağın kat etmesi gereken çok daha fazla yol olduğunu söylemek mümkün.

Facebook CEO'sunu liderlerle ve uzmanlarla gerçekleştireceği gelecek temalı sohbetleri izlemek isteyenlerin, Zuckerberg'in Facebook ve Instagram hesaplarını takip etmesi yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.