Oprah Winfrey'in yatırımcıları arasında bulunduğu kadın sağlığı girişimi Maven Clinic, 110 milyon dolar aldı

Salgın döneminde hamileler, kanser, kalp ve damar hastaları için uzaktan tıp uygulamaları hayati derecede önemli hale geldi. Yatırımcılar, odağını özellikle bu sektöre kaydırdı.
Oprah Winfrey'in yatırımcıları arasında bulunduğu kadın sağlığı girişimi Maven Clinic, 110 milyon dolar aldı

Pandemi döneminde yaşanan hızlı dijitalleşme ile birlikte hekimler ve hastalar uzaktan sağlık hizmetlerine yönelmeye başladı. Sektör; sağlık bakım eğitimi, uzaktan cerrahi, özellikle diyabetik hastalarda yara bakımı ve eğitimi, fetal kalp monitörizasyon takibi ile öne çıkıyor. Salgın döneminde ise hamileler, kanser, kalp ve damar hastaları için uzaktan tıp uygulamaları hayati derecede önemli hale geldi. Yatırımcılar, odağını bu sektöre kaydırdı. Özellikle kadın sağlığı alanında çalışan platformlar bir adım öne çıktı.

Edindiğimiz bilgilere göre ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'in de yatırımcıları arasında bulunduğu kadın sağlığı ve sosyal yardım platformu Maven Clinic, 110 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla toplam fon miktarını 200 milyon doların üzerine çıkardı. Tur, Dragoneer Investment Group ve Lux Capital tarafından yönetildi. Şimdiye kadar 10 milyon kadına ulaşan şirket, yeni turla gelen yatırımı, yeni ürünler geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Şirketin kurucusu ve CEO'su Kate Ryder, "Kadın ve aile sağlığı için dijital çağ geldi. Bu alanın yeterince araştırılmadığını düşünüyorum. Bu yüzden yeni ve mevcut yatırımcılarımızın desteğiyle etki alanımızı genişleteceğiz" diye konuştu. Çalışan kadınların aile planlamasına ve aile kurmasına yardımcı olmak için 2014'te kurulan şirket, Covid-19 pandemisinde kadın sağlığına odaklandı.

Regli ve doğurganlık döngüsünü takip eden Carrot Fertility, Tiger Global liderliğinde 75 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcıları F-Prime, CRV, U.S. Venture Partners ve Silicon Valley Bank katıldı. Şirket, bu yatırımı doğurganlık ürünlerini genişletmek ve geliştirmek için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.