Facebook'un metaverse vizyonu dijital toplantıları şekillendirmeye başlıyor

Facebook, düzenlediği bir basın toplantısında Horizon Workrooms ile dijital toplantıları nasıl sanal ortamlara taşıyacağını açıkça gösterdi. Oculus Quest için üretilen yeni  Horizon Workrooms uygulaması şu an için beta sürümünde.
Facebook'un metaverse vizyonu dijital toplantıları şekillendirmeye başlıyor

Mark Zuckerberg'in Facebook'u, gerçeğe yakın sanal bir dünya (metaverse) sunan bir şirkete dönüştürmek istediğini sizlerle paylaşmıştık. Facebook'un metaverse dönüşümü ve markalara etkisini değerlendirirken, Facebook'un dijital toplantıların akışını tamamen değiştirmeye niyetlendiğini aktarmıştık. Şirketin metaverse vizyonu ile Zoom olmak üzere tüm video arama araçlarının sunduğu, küçük dikdörtgen ekranlardan, daha geniş dijital ortamlara taşınacağını yazmıştık. 

Facebook, düzenlediği bir basın toplantısında Horizon Workrooms ile dijital toplantıları nasıl sanal ortamlara taşıyacağını açıkça gösterdi. Oculus Quest için üretilen yeni  Horizon Workrooms uygulaması şu an için beta sürümünde. Özellikle sanal gerçeklik teknolojisine düşkün olanların hızlıca benimseyebileceği bir uygulama. Zoom'un ve diğer video konferans platformlarının sıkıcı ortamından sizi uzaklaştıran Horizon Workrooms, dijital dünyaya kıyasla mimikler ve jestler ile daha etkileşimli bir dünya sunuyor. 

16 kişi sanal gerçeklik ortamında avatarlarıyla toplantı yapabilirken, 34 kişi başlıklar aracılığıyla yaptıkları video arama ile toplantıyı takip edebiliyor. Toplantıya katılanların yorumuna göre; Oculus Quest'in el ve kol hareketlerini takip etmesi ve gerçekçi ses efektleri sizi gerçekten aynı ortamda hissetirebiliyor.  

Facebook'un Workrooms'u 6 aydan beri kurum içinde test ettiğini belirtelim. Zuckerberg bu yeni toplantı deneyimi şu cümlelerle tanımlıyor: 

"Gerçekten diğer insanlarla birlikte olduğunuzu hissedebileceğiniz bu tür deneyimler, telefonlarda veya bilgisayarlarda oluşturabildiğimiz sosyal uygulama türlerinden çok daha zengin bir etkileşim yolu olduğunu düşünüyorum."

Facebook’un AR/VR yöneticisi Andrew Bosworth ise şöyle konuştu:

"Kulaklıktaki her zili ve ıslığı kullandığınız deneyime ne kadar sokmaya çalıştığımız açısından, var olan en yoğun VR uygulaması olabileceğini düşünüyorum."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.