Bulut tabanlı çağrı merkezi yazılımı AloTech, 3 milyon dolar yatırım aldı

Ülkemizin en büyük bulut tabanlı çağrı merkezi yazılımı olan AloTech, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Bulut tabanlı çağrı merkezi yazılımı AloTech, 3 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında AloTech üzerinden 500 milyon dakika görüşme gerçekleştirildiğini geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Ülkemizin en büyük bulut tabanlı çağrı merkezi yazılımı olan AloTech, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre AloTech, yeni yatırım turunda 3 milyon dolarlık yatırım aldı. Söz konusu 3 milyon dolarlık yatırımın turunun Collective Spark liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim. Yatırım turuna, Collective Spark'ın haricinde TechOne Venture Capital ile birlikte melek yatırımcılardan Nevzat Aydın (ikinci kez), Alp Saul, Galip Selçuk ve Kerim Kotan da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse AloTech, en son 2019 yılında 8 milyon dolar değerleme ile Nevzat Aydın’dan yatırım almıştı. 2020 yılını bir önceki yıla oranla yüzde 100 büyümeyle kapatan AloTech, aldığı yatırımla birlikte Call Center Studio markası ile global pazarlarda sürdürdüğü etkinliğini artırmayı planlıyor.

Global arenadaki güçlerini her geçen yıl artırarak 27 ülkede hizmet vermeye başladıklarını belirten AloTech Kurucu Ortağı Cenk Soyak, bu yatırımın aynı zamanda Türkiye’den dünyaya açılan bir teknoloji unicornu olma vizyonunun da bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

Çağrı merkezi alanında bulut tabanlı çözümlerin özellikle Covid-19 ile şekillenen yeni dönemde ön plana çıktığını ve geleneksel çözümlere kıyasla müşteri tarafında hızlı adapte edildiğini gözlemlediklerini belirten Collective Spark kurucu ortağı Görkem Oktay, fon olarak sağladıkları yatırım desteğinin, ürün kalitesi ve özellikleri, kolay kurulumu ve esnek fiyat avantajlarıyla Türkiye’de önemli bir noktaya ulaşan AloTech için itici güç olacağına inandıklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.