Küresel teknoloji devleri ofislerine ne zaman dönüyor?

Geçtiğimiz dönemlerde büyük teknoloji firmaların ofislere ne zaman dönecekleri ile ilgili açıklamalarını sizlere aktarmıştık. Fakat vaka sayılarının artması nedeniyle pek çok firma ofise dönme kararını ertelemek zorunda kaldı.
Küresel teknoloji devleri ofislerine ne zaman dönüyor?

Ülkemiz ile birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınının en çok değiştirdiği alanlardan biri ise çalışma şeklimiz oldu. Pandemi ile birlikte pek çok firma çalışanlarının evlerden çalışmasına izin vermeye başladı. Aşılanmanın artması ve pandeminin etkisini azaltması ile birlikte ise ofislere ne zaman dönüleceği ile ilgili açıklamalar gelmeye başladı.

Geçtiğimiz dönemlerde büyük teknoloji firmaların ofislere ne zaman dönecekleri ile ilgili açıklamalarını sizlere aktarmıştık. Fakat vaka sayılarının artması nedeniyle pek çok firma ofise dönme kararını ertelemek zorunda kaldı. Bu haberimizde ise Amazon, Google, Facebook, Microsoft ve Apple gibi önemli teknoloji firmalarının ofislere ne zaman döneceğini sizlere aktaracağız.

Günümüzün en önemli e-ticaret firmalarından olan Amazon, ilk 7 Eylül tarihinde ofislere dönüleceğini açıklamıştı. Vaka sayılarının artışa geçmesinin ardından geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama yapan Amazon, ofislere dönüşü 2022 yılına ertelediğini duyurdu.

Amazon tarafından paylaşılan bilgilere göre Amazon çalışanları 3 Ocak tarihinde ofislerine dönebilecek. Tabii ki bu tarifin vaka sayılarına göre değişiklik gösterebileceğini de ekleyelim. Geçtiğimiz hafta Google'ın uzaktan çalışmayı talep eden personelinin yüzde 85'ine izin verdiğini sizlere aktarmıştık.

İlk etapta 1 Eylül tarihinde ofislere dönüleceğini açıklayan Google, tıpkı Amazon gibi vaka artışları nedeniyle dönüş tarihini 18 Ocak olarak güncellemişti. Google'ın ABD'deki çalışanlarına ofise dönebilmeleri için aşı zorunluluğu getirme kararı aldığını da paylaşalım.

Gelelim sosyal medya devi Facebook'a. Facebook da bugün yaptığı açıklama ile birlikte ofise dönüş kararını erteleyen firmalar arasına katıldı. Açıklamalarında Delta varyantının vakalarının arttığını dile getiren Facebook bu nedenle tıpkı Amazon ve Google gibi ofise dönüş tarihini 2022 yılının Ocak ayına erteledi.

Ofislere dönüş tarihini erteleyen bir başka firma olan Microsoft, normal şartlarda 7 Eylül 2021 olan ofislere dönüş tarihini 4 Ocak 2022 olarak güncellediğini duyurdu. Microsoft'un ayrıca tıbbi sorunları olan veya aşılanmamak için dini bir nedeni olan çalışanları için konaklama yeri ayarlayacağını da ekleyelim.

Yayınlanan raporlara göre ofislere dönüşünü erteleyecek olan Apple ise çalışanlarına aşı zorunluluğu getirip getirmeme konusunda şu an için kararsız durumda. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Türkiye'deki teknoloji şirketleri genel olarak bu konularda net açıklamalar yapmıyorlar, ancak belki yukarıda ismi geçen teknoloji devlerinin açıklamaları kararlarını etkileyecektir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.