Google, ilk incelemede, çalışanlarından aldığı uzaktan çalışma taleplerinin büyük çoğunluğunu onayladı. Bloomberg'ün haberine göre teknoloji devi, gelen 10 bin talebin yaklaşık yüzde 85'ine onay verdi. Google, her başvuru için farklı onay aşamalarını göz önünde tuttuğunu açıkladı. Bazı talepleri yasal ve idari olarak destekleyebilmeleri için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarını belirten Google yönetimi, bu bilgilerin sağlanmaması durumunda taleplerin de kabul edilemeyebileceğinin altını çizdi.
Google, çalışmaları belirli konumlardan özel ekipmana erişim gerektiren çalışanlardan gelen talepleri reddetti. Diğer başvurular, göçmenlik kısıtlamaları, çalışma hakkı durumu ve Google'ın belirli ofis konumlarında veya ülkelerde gerçekleştirebileceği faaliyetlere ilişkin sınırlamalar nedeniyle reddedildi.
Google, çalışanların yöneticileriyle çalışma esnekliği seçeneklerini keşfetmeye devam edebileceklerini; ihtiyaçları ve ekiplerinin çalışma gereksinimleri değiştikçe istedikleri zaman tamamen uzaktan çalışma veya ofis transferi için yeni bir talep gönderebileceklerini söyledi.
Şirket yakın zamanda artan vaka sayıları nedeniyle planladığı ofise dönüş tarihini de 18 Ekim'e ertelemiş ve çalışanlarının ofislere geri dönmek için aşılanmaları gerektiğinin de altını çizmişti. Hatta Google, bu talebi nedeniyle aşınlanmayı zorunlu hale getiren ilk teknoloji şirketi oldu.
Şimdi ise Google gibi diğer şirketler de çalışanları için Covid-19 aşısını zorunlu hale getirmeye başladı. Facebook kısa süre önce, ABD'deki çalışanlarının ofise geri dönmeden önce önce aşılanmaları gerektiğini söyledi. Benzer bir şekilde Uber ve Lyft de kurumsal çalışanları için aşılanmayı zorunlu hale getirdi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap